16 Ιθαγενείς φύλακες σοφίας απαντούν: «Τι χρειάζεται να ακούσει ο κόσμος αυτή τη στιγμή;»

0
462

Με την πανδημία να έχει κατακλύσει κάθε γωνιά του πλανήτη, όλοι χρειαζόμαστε μία δόση αισιοδοξίας και δύναμης αυτή τη δύσκολη περίοδο. 16 ιθαγενείς φύλακες σοφίας απαντούν στην ερώτηση «Τι χρειάζεται να ακούσει ο κόσμος αυτή τη στιγμή;» σε μία σειρά εμπνευσμένων βίντεο, δίνοντας κίνητρο να αναπροσδιορίσουμε τη σχέση με τον εαυτό μας και να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τον πλανήτη.

 

Στην αρχή της πανδημίας του COVID-19 και ενώ ο κόσμος παρατηρούσε μουδιασμένος την πρωτοφανή αλλαγή, υπήρξαν κάποιοι που δεν έμειναν αδρανείς. Η Ingeborg Ertinger και ο Thomas Roebers αισθάνθηκαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Και ποιο το καλύτερο μέρος για να ψάξει κανείς την συλλογική απαρχή της ανθρωπότητας από τις φυλές των ιθαγενών που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου; Οι ιθαγενείς έχουν κάτι ξεχωριστό: έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη και την προέλευση της ανθρωπότητας, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε ξεχάσει.

Το ζευγάρι προσέγγισε 16 ιθαγενείς φύλακες σοφίας από ολόκληρο τον πλανήτη. Και μιας και δεν ήταν εφικτό να ταξιδέψουν για να τους πάρουν συνέντευξη από κοντά, επικοινώνησαν μαζί τους μέσω ίντερνετ. Αυτό που τους ζήτησαν, ήταν να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση:

«Τι πρέπει να ακούσει ο κόσμος αυτή τη στιγμή;»

Μερικές από τις απαντήσεις που έδωσαν οι ιθαγενείς ήταν οι ακόλουθες:

«Η μορφή των ανθρώπινων όντων όπως την ξέρουμε θα αλλάξει»
Kazumi Ohishi, Ιαπωνία

«Η λύση των Κελτών είναι απλή: είναι να έχουμε ισότιμη σχέση με όλα τα πράγματα»
Patrick Dacquay, Γαλλία

«Η Γη, που πάντα βρισκόταν σε πρώτη προτεραιότητα, τώρα είναι τελευταία»
Fadimata Walet Alassane, Μπουρκίνα Φάσο

«Είμαστε όλοι ιθαγενείς της Μητέρας Γης… Όλοι συνδεόμαστε με όλα τα έμβια όντα. Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή της κοσμοθεωρίας των ιθαγενών»
Chief Phil Lane Jr., Β. Αμερική και Καναδάς

«Η δουλειά μου είναι να φυτέψω σπόρους γνώσης ώστε να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς. Έρχομαι για να σας υπενθυμίσω αυτό που βρίσκεται ήδη μέσα σας»
La Abuela Margarita, Μεξικό

«Το πνεύμα των εποχών που ζούμε έχει ένα όνομα και το όνομα αυτό είναι “δράση”»
Carlos Barrios, Γουατεμάλα

«Να πορεύεστε σε έναν καλό δρόμο. Περπατήστε ψηλά και δυνατά όπως προορίζεστε να κάνετε»
Angaangaq Angakkorsuaq, Γροιλανδία

Το αποτέλεσμα ήταν μία μοναδική σειρά από 16 βίντεο με τον τίτλο Rooted Messages. Η Ingeborg και ο Thomas με χαρά και πάθος μοιράζονται τη σοφία που έφτασε στα χέρια τους με όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν. Στόχος τους, να φυτέψουν τους σπόρους ώστε να αρχίσουμε ξανά να ζούμε μαζί ποιο συνδεδεμένοι, τόσο ο ένας με τον άλλο όσο και με τον πλανήτη μας.

Δείτε όλα τα βίντεο εδώ
Επισκεφθείτε τη σελίδα rootedmessages.com

Διαβάστε ακόμη: Πώς οι Ινουίτ διδάσκουν τα παιδιά τους να ελέγχουν το θυμό τους

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας