Με αφορμή την ημέρα του αμερικανικού Thanksgiving

0
122

Της Μαρίας Πλιάνου

Φέτος, οι φίλοι μου κι εγώ αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την Ημέρα των Ευχαριστιών, «Thanksgiving» κατά την αμερικανική παράδοση. Σκεφτήκαμε πόσο ωραία ευκαιρία θα μπορούσε  να αποτελέσει μια τέτοια μέρα, για να εκφράσει κανείς την ευγνωμοσύνη του για όλα όσα είναι και έχει. Βεβαίως, ανήκω σ’ εκείνους που πιστεύουν πως η έκφραση ευγνωμοσύνης βιώνεται κι εκφράζεται καθημερινά και αποτελεί κοινή πρακτική της ζωής του καθενός μας.

Βρίσκω, ωστόσο, υπέροχη τη σύλληψη αυτής της ιδέας. Την ανακήρυξη, δηλαδή, μιας εθνικής ημέρας έκφρασης των ευχαριστιών μας. Όσοι ασχολούμαστε με το θαυμαστό κόσμο της πνευματικής ενέργειας γνωρίζουμε τη σημασία της συλλογικής και συνειδητής πρόθεσης στην εξελικτική πορεία του κόσμου. Σκεφτείτε τα εκατομμύρια των Αμερικανών πολιτών που σήμερα θα καθίσουν γύρω από το γιορτινά στολισμένο τραπέζι τους, το γεμάτο λιχουδιές κι εδέσματα, πλημμυρισμένοι με αγάπη κι ευγνωμοσύνη, με μοναδικό σκοπό να ευχαριστήσουν για το καθετί που ευλογεί τη ζωή τους.

Η ιδέα γυρόφερνε στο μυαλό μου χρόνια τώρα και ήρθε ο καιρός να τη θέσω σε εφαρμογή.  Και το ωραίο είναι πως το ίδιο λίγο-πολύ ένιωθαν κι οι φίλοι μου κι έτσι σήμερα θα συγκεντρωθούμε γύρω από ένα ανεπίσημα γιορτινό τραπέζι, για να μοιραστούμε όλα όσα κάνουν τον καθένα μας να νιώθει ευγνώμων για τη ζωή του. Πιστεύω πως μια τέτοια μέρα φέρει από μόνη της τεράστια ενεργειακή δύναμη, καθώς η ευγνωμοσύνη αποτελεί το κλειδί για όλα τα δώρα της ζωής και την πραγμάτωση των ονείρων μας. Πόσο δε μάλλον όταν η ενέργεια της ευγνωμοσύνης αποστέλλεται μαζικά στο Σύμπαν, γεννώντας ένα τεράστιο θετικό ενεργειακό φορτίο, που επιστρέφει πολλαπλασιασμένο.

Στο εγγύς μέλλον, θα ήθελα να δω αυτή τη μέρα να καθιερώνεται, όχι μόνο στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά γιατί όχι και παγκοσμίως. Η θετικότητα είναι καλό να μοιράζεται και να εξαπλώνεται, ανεξαρτήτως προέλευσης. Η δύναμη ενός παγκόσμιου «ευχαριστώ» φαντάζει στη σκέψη μου ανυπέρβλητη, αλλά και τόσο μα τόσο ελπιδοφόρα για κάθε μέλος αυτού του πλανήτη.

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το δικό σου Βίωμα, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας