Τι σημαίνει για εσάς μία βόλτα στη φύση;

Καθαρός αέρας, τρεχούμενο νερό, ζωογόνος ήλιος, όμορφες αποφορτιστικές εικόνες, θροϊσματα, ζουζουνίσματα…

Κοιτάξτε πιο βαθιά… Τι βλέπετε;  Τι αισθάνεστε;

Ένα περιβάλλον ζωής, ένα περιβάλλον ζωντανό που μας περιβάλλει και μας περικλείει… Ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς, σαν ένας υπέροχος ζωγραφικός πίνακας που όμως σφύζει από ζωτική ενέργεια και μαντέψτε… μπορεί ο καθένας μας να μπει μέσα και μάλιστα σε όσο πιο βαθύ επίπεδο του επιτρέπει η συνείδηση και η επίγνωση του…

Η φύση, μία οντότητα που λαχταρά να συνδεθούμε ξανά μαζί της, υποδέχεται τον καθένα από εμάς χαρίζοντάς του γαλήνη, χαρά, αγάπη, αρμονία και πολλά δώρα!

Δώρα που χρειαζόμαστε για την ίδια μας την ύπαρξη αλλά και την εξισορρόπησή μας στην καθημερινή μας ζωή. Και μας τα δίνει απλόχερα! Αέρα να αναπνεύσουμε, νερό να πιούμε, τροφή να φάμε, υλικά να χρησιμοποιήσουμε, βότανα, ανθοϊάματα και κάθε λογής βοήθειες για την φυσική, αλλά και την ψυχική και την πνευματική μας υπόσταση.

Τα πλάσματα της φύσης, συνδεδεμένα με την συλλογική οντότητα του είδους τους και την οντότητα της γης, έχουν την δυνατότητα να μας μεταφέρουν κάτι από την σοφία τους, τις ποιότητές τους, ώστε να εξελιχθούμε κι εμείς λύνοντας τα μπλοκαρίσματα που μας κρατούν δέσμιους σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, αντιλήψεις και βιώματα.

Το συχνοτικό αποτύπωμα των λουλουδιών στο νερό, είναι το λεγόμενο ανθοϊαμα. Εμπεριέχει τις ποιότητες και τις ενέργειες του φυτού που μας έδωσε τα λουλούδια του και φυσικά της συλλογικής οντότητας του είδους του.

Με την χρήση του ανθοϊάματος, πληροφορίες εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης ενεργοποιούν την ζωτική μας ενέργεια, την όρεξη μας για ζωή και εξισορροπούν τον συναισθηματικό και ψυχικό μας κόσμο. Βρίσκουμε ξανά τον εαυτό μας ρίχνοντας τις άμυνες που μας διαμόρφωσαν και έκρυψαν την αληθινή μας ουσία, ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Όταν παίρνουμε ένα ανθοϊαμα, είναι σαν να προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα καλό ριζικό κούρδισμα, ώστε η μουσική που παράγουμε και εκπέμπουμε να ακούγεται σωστά και καθαρά μέσα μας και γύρω μας. Όταν είναι απαραίτητο, φαίνεται ακόμα να αλλάζει, εκ των έσω, κάποιες νότες από την μουσική μας, ώστε να βρούμε την αρμονία μας. Μαθαίνουμε να λειτουργούμε και σε άλλες οκτάβες, αρκεί να το αποδεχθούμε.

Και εδώ η πρόκληση είναι να επιτρέψουμε στην διαδικασία να συμβεί, ώστε να εδραιώσουμε την καινούργια μας δυνατότητα ύπαρξης με έναν νέο πιο λειτουργικό τρόπο.

Ο κόσμος γύρω μας αποκτά καινούργιες όψεις και πτυχές που δεν είχαμε αντιληφθεί έως τώρα και ανακαλύπτουμε νέους τρόπους συμπεριφοράς και ανταπόκρισης στις εμπειρίες της καθημερινότητάς μας που καλούμαστε να υιοθετήσουμε και μετουσιωθούμε σε μία νέα ύπαρξη πιο κοντά στην αλήθεια μας και στον σκοπό της ζωής μας.

Αποτινάσσουμε τα περιοριστικά κομμάτια του εαυτού μας και αναδύεται μία πηγαία θέληση να τα καταφέρουμε, να προχωρήσουμε, να ανταποκριθούμε σε ότι μας συμβαίνει με αποδοχή, μεγαλύτερη δύναμη και βαθύτερη κατανόηση.
Τα ανθοϊάματα είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αυτοεξέλιξης και βοήθειας στο μονοπάτι της ζωής μας που με πολύ ευγνωμοσύνη και σεβασμό σας το συστήνω, εάν έχετε αφουγκραστεί μέσα σας αυτό το κάλεσμα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Ειρήνη Δελημήτρου (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας