Της Ζωής Σχοινά

Είμαι η Ζωή. 

Η ζωή μου, η ζωή που τόσο γενναιόδωρα μου χαρίστηκε ήταν και είναι τόσο πλούσια σε ανθρώπους, εμπειρίες, χαρές, λύπες… πάντα δεμένες με δώρα ανεκτίμητα, άλλοτε αποδεκτά από εμένα και άλλοτε όχι.

Πάντα όμως με την αίσθηση ενός συνεχούς και μόνιμου ταξιδιού, ενός ταξιδιού από τον νου στην καρδιά.

Από τη μουσική μου στη θάλασσα και πάλι πίσω.

Σα να έχουν περάσει αιώνες από τη στιγμή που ένιωσα το δικό μου μοναδικό ταξίδι… άλλοτε στη ζωή μου και άλλοτε στην ψυχή μου..

Από παιδί ένιωθα διαφορετικά ότι συνέβαινε γύρω μου, όλα με άγγιζαν με ένα ιδιαίτερο τρόπο που ή αγκάλιαζαν την ψυχή μου ή την έστελναν μακριά, στο όνειρο.

Ο Οδυσσέας με γοήτευσε επειδή αποφάσισε κάποια στιγμή να γυρίσει πίσω και από τότε άρχισε να με μαγεύει η σκέψη της επιστροφής.

Μιας επιστροφής σε τόπους ιερούς, δικούς μου, πρωτόγονους και ανεξερεύνητους, αλλά τόσο άγιους, τόσο καθαρούς… Τόσο εκθαμβωτικά λαμπερούς που με καλούν εδώ να επιστρέψω και ταπεινά να προσκυνήσω.

Από τον νου στην καρδιά…

Αυτό το μαγικό ταξίδι που με δοκίμασε, με πάθιασε, με έκανε ηρωίδα στα μάτια μου, με με γκρέμισε, με γοήτευσε.

Το πιο μακρινό ταξίδι μου η μουσική. Εκεί που δε ρώτησα που με πάει, εκεί πήγαινα και πηγαίνω με πίστη, με εμπιστοσύνη. Ολόκληρο το είναι μου ακολουθεί και είναι πάντα έτσι… Μέσα από τη μουσική μου, ερωτεύθηκα, αγάπησα, αποφάσισα, κατάλαβα. Ένιωσα τη ζωή… σαν κάθε τραγούδι να μιλούσε για μένα, σε μια άλλη εκδοχή, με έναν άλλο τρόπο, με άλλη ματιά.

Πόσο αγάπησα τη ζωή!!! Κάθε της μυρωδιά ήταν για μένα μια ιστορία, ένας κόσμος καινούργιος που μόλις γεννήθηκε για να τον ανακαλύψω.

Αγαπούσα από παιδί και αγαπώ ακόμη κάθε τι που δε λέγεται, δε φαίνεται με τα μάτια, δεν ακούγεται και όμως είναι ζωντανό.Και όλο αυτό με κάνει να θυμηθώ… μου θυμίζει ένα παιδί.

Αυτό το παιδί που γεννήθηκε πριν τόσα χρόνια στο φως της Ακρόπολης και που το μάγεψαν από νωρίς τ’αστέρια και το πρώτο φως της ανατολής, που αγάπησε με πάθος τις όμορφες γυναίκες, τους όμορφους ανθρώπους, αυτούς που με το γέλιο τους, με την αύρα τους, έφερναν μηνύματα ζωής, όπως οι άγγελοι.

Η ζωή με ευλόγησε με την παρουσία αγγέλων στη ζωή μου… Άλλους τους ένιωσα και τους καλοδέχτηκα. Άλλοι αλαφροπάτησαν και χάθηκαν απαλά όπως ήρθαν.

pour una cabeze…Ο ήχος ενός tango.. 

Ήλιος και Φως. Περιστέρια γύρω μου και η Ακρόπολη πίσω από τα δέντρα..

Βλέπεις…βλέπω, αλλά πάντα νιώθω πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει πίσω από αυτό που προσλαμβάνουν τα μάτια.

Μια φούξια μπουκαμβίλια και ένα βιολί που σκορπίζει το άρωμά του παντού γύρω.

Ενα ζευγάρι βρίσκεται στο παράθυρο ακριβώς από πάνω μου και απολαμβάνει τη σαμπάνια του. Λαμπερά, φωτεινά πρόσωπα. Ο έρωτας συνομιλεί ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου, ίσως και μέσα στο κεφάλι μου. Μάτια που λάμπουν, που μιλούν και που τα έχουν Όλα. ‘Ετοιμα να μοιράσουν χαρά, αγάπη, αποδοχή…

 Απόσπασμα από το ανέκδοτο ακόμη εγχείρημά μου με τίτλο «Από τον νου στην καρδιά»

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το δικό σου Βίωμα, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας