Ο χώρος κατοικίας εκτός από την ασφάλεια και τις ανέσεις που παρέχει στον σύγχρονο άνθρωπο υποστηρίζει ενεργειακά την ποιότητα ζωής των ατόμων που διαβιούν, ενώ παράλληλα είναι και η αντανάκλαση των βασικών στοιχείων της προσωπικότητας τους, μιας και διαμορφώνεται από τις προσωπικές επιλογές και αντιλήψεις που φέρει ο καθένας σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

 

oι περισσότεροι επιλέγουν ένα σπίτι γιατί θέλουν να αισθάνονται άνετα και να ζουν όμορφα στο χώρο που τους εκφράζει!

Ο χώρος του σπιτικού αποτελείται από διάφορα στοιχεία που διαμορφώνουν την συνολική εικόνα του, κατασκευές, αντικείμενα, διαρρύθμιση, προσωπικές γωνίες, χρώματα και δομικά υλικά.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στο χώρο κατοικίας που αν τους δοθεί η ανάλογη προσοχή θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τη χρησιμότητα, να αποσυμβολίσετε τις πληροφορίες που φέρουν ώστε να διαμορφώσετε ένα χώρο που θα σας ενισχύει ενεργειακά και να αναδεικνύει τις φωτεινές πτυχές του χαρακτήρα σας.

Τελικά πως αποτυπώνονται ψυχο-συναισθηματικά οι αποφάσεις ενός ανθρώπου για το χώρο που ζει; δεδομένου ότι η κατάσταση στον προσωπικό σου χώρο δηλώνει την προσωπικότητα σου! Τα παραδείγματα πολλά, θα αναφερθούν στην συνέχεια μερικά:

Αν ένας χώρος είναι μονίμως ακατάστατος φανερώνει ότι το άτομο δεν αφιερώνει χρόνο και δεν σέβεται τον χώρο που τον υποστηρίζει. Ίσως δεν δίνει προτεραιότητα στον εαυτό του και βάζει σε δεύτερη μοίρα την τάξη και την αρμονία που χρειάζεται να υπάρχει στον βίο του.

Μέσα από αυτή την κατάσταση προκύπτουν βασικά θέματα στον ψυχισμό του. Αναδεικνύεται έλλειμμα θέλησης και ίσως το ελάττωμα της οκνηρίας. Αυτό δηλώνει αναβλητικότητα με αντανάκλαση στην προσωπική του εξέλιξη σε συναισθηματικό και σε επαγγελματικό επίπεδο όπου υπάρχει ανισορροπία και δυσκολία διαχείρισης θεμάτων.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μειωμένη προσπάθεια, έλλειψη προγραμματισμού και υλοποίηση στόχων.

Πολλοί άνθρωποι έχουν την συνήθεια να συσσωρεύουν μικροαντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούν. Αυτά επιβαρύνει ενεργειακά τον χρήστη και την χρήση, καθώς πολλά ίσως είναι και από ευτελή υλικά. Αποτέλεσμα να «μπλοκάρεται» η ροή της ενέργειας στο χώρο και να δημιουργούνται στατικά πεδία τα οποία συνδέονται με αναμνήσεις από το παρελθόν.

Όσο περισσότερα παλιά αντικείμενα φέρει ένας χώρος η προοπτική να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες-γνωριμίες μειώνεται καθώς έχεις δώσει το στίγμα σου στο σύμπαν ότι προτιμάς το παρελθόν, να ζεις συντροφιά με τις αναμνήσεις, έτσι δεν υπάρχει συντονισμός με τα ενεργειακά κανάλια που φέρουν την αλλαγή και την εξέλιξη.

Δώσε την ανάλογη προσοχή γιατί τα πολλά πλαστικά και μικροπράγματα στο χώρο που δεν είναι χρηστικά, γεμίζουν τις βιβλιοθήκες και τα ράφια. Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνεις ευκαιρίες στο νέο να έρθει στο χώρο σου καθώς είσαι αρκετά ανασφαλής και προσκολλημένος στο παρελθόν.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που αναδεικνύεται είναι η αποφόρτιση των χώρων από τα παλιά ρούχα και παπούτσια ή αυτά που δεν είναι χρηστικά, στοιβάζονται σιγά-σιγά εμποδίζοντας την αλλαγή και την ανανέωση.

Αν συσσωρεύεις πράγματα στις ντουλάπες που δεν χρησιμοποιείς ίσως είσαι πολύ συνδεδεμένος με καταγραφές από την οικογένεια ή με γεγονότα από το παρελθόν, από παλαιότερες αντιλήψεις που δεν μπορείς να ξεπεράσεις και δεν θέλεις να αλλάξεις καθώς φοβάσαι την μετάβαση/αλλαγή στη ζωή σου.

Η θετική σκέψη και η καλή διάθεση είναι σημαντικό να ενισχύεται από το περιβάλλον που εξυπηρετεί τις ανάγκες σου.

Η χαρά στην καθημερινότητα και η δημιουργικότητα ξεκινάει από το σπίτι που σε υποστηρίζει και το υποστηρίζεις ενεργειακά μέσα από την συμπεριφορά και τις σκέψεις σου.

Θεωρείς ότι ανταποκρίνεται το περιβάλλον που ζεις στην ποιότητα που θέλεις να έχεις στην ζωή σου, στις καθημερινές πράξεις σου;

Ξεκίνησε από το βασικό και εφάρμοσε το Ευ Ζην στο χώρο σου, που είναι η νοητική και συναισθηματική ισορροπία καθώς και η υλική και πνευματική αφθονία.

 

Newsletter εγγραφή

senhar

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας