Αρκαδία | Ο μύθος Φωτεινού «Λύκου»

0
221

Υπάρχει ένας μύθος που αφορά την περιοχή της Αρκαδίας, του οποίου η χρονική τοποθέτηση χάνεται στα βάθη του χρόνου. Ο μύθος αυτός λέει πως, ο Λυκάων ο βασιλιάς της Αρκαδίας, ήτο πολύ δίκαιος με τους ανθρώπους και σεβάσμιος προς τους Θεούς. Όμως, μια μέρα θυσίασε στον Λύκιο Δία ένα βρέφος! Ο Δίας οργίστηκε πολύ μαζί του και γι΄ αυτό τον μεταμόρφωσε σε Λύκο! Έκτοτε κάθε χρόνο ένας άνθρωπος μεταμορφώνονταν σε λύκο – εις ανάμνησιν του συμβάντος, αν όμως για 9 έτη δεν γευόταν ανθρώπινη σάρκα, γινόταν πάλι άνθρωπος!

Λυκ=φως (Lux στα λατινικά)

9= αριθμός επίτευξης, τελείωσης, κλείσιμο κύκλου

Βρέφος= σύμβολο αγνής ενέργειας, αμόλυντης παρουσίας

Πίσω από τον μύθο, το μήνυμα της αφύπνισης και της φώτισης είναι ξεκάθαρο. Ο δίκαιος βασιλιάς Λυκάωνας (δηλαδή ο Φωτεινός), προσέφερε την αμόλυντη παρουσία του εις το θείο Πνεύμα (Δίας), αφιερώθηκε τόσο πολύ εις αυτό, που φωτίστηκε, έγινε κυριολεκτικά Φωτεινός – Λύκειος (λύκος). Ακολουθώντας το παράδειγμα του βασιλιά τους, πολλοί αρκάδες τόλμησαν την ίδια τελετουργία – μύηση, που προφανώς διαρκούσε 9 έτη. Ξεκινούσε με ενστάλαξη φωτός, αν όμως ο μυούμενος δεν κατόρθωνε να διατηρήσει αποχή από τις κοινές συνήθειες του ενσώματου ανθρώπου (η ανθρώπινη σάρκα) παράμενε απλώς άνθρωπος και όχι φωτισμένος άνθρωπος…

Καλούμεθα όλοι εμείς οι άνθρωποι, στο Λυκ-αυγές της καινούριας εποχής να εισχωρήσουμε στο Φωτεινό βασίλειο του Λυκάωνα. Είμαστε όλοι προσκαλεσμένοι, χρειάζεται όμως να δείξουμε υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται να κρατήσουμε τον στόχο μας ζεστό και αυτός δεν είναι άλλος παρά η ανάδειξη της «πρωταρχικής μας αγνής και αμόλυντης ενέργειας». Έτσι θα επιτύχουμε και εμείς «Λυκιοφόρηση». Έτσι θα μπορέσουμε να επιτεύξουμε την Μεταμόρφωσή μας σε Λύκιο Άνθρωπο, δηλαδή σε Φωτεινό Άνθρωπο!

Η καινούρια Εποχή, η Εποχή του Υδροχόου, είναι το εναρκτήριο ζώδιο ενός γαλαξιακού κύκλου ο οποίος ήταν γνωστός ήδη από την εποχή του Σωκράτη και ακόμα πιο πίσω, ως ο «Μέγας Ενιαυτός». Αυτός, ο Μέγας Ενιαυτός, έχει συνολική διάρκεια 25.920 έτη ή αλλιώς 12 Χ 2.160 έτη, όσο δηλαδή διαρκεί η εποχή του καθενός από τους 12 ζωδιακούς κύκλους.

Ο Μέγας Ενιαυτός ανοίγει πάντα με το ζώδιο του Υδροχόου και κλείνει με αυτό των Ιχθύων. Πράγματι, η εποχή των Ιχθύων με την έλευση και διδασκαλία του Ιησού περί Αγάπης και Χριστικότητας, δίνει τη σκυτάλη στον Υδροχόο για να μας καθοδηγήσει και πάλι προς την ομαδικότητα και την επικοινωνία. Οι Ιχθύες του Νερού που στοχεύουν στο συναίσθημα και τον ψυχισμό, αλλάζουν με τον Υδροχόο του Αέρα που αναδεικνύει την διάνοια και την ανατροπή!

Εμείς τα όντα της Γης είμαστε μάρτυρες του τέλους ενός κύκλου και της ανατολής ενός νέου! Ένας καινούριος κύκλος έχει ξεκινήσει, μια νέα Εποχή στην οποία εισέρχεται όλο το Ηλιακό μας σύστημα, το οποίο στέλνει προς τη Γη τις φρέσκιες δονήσεις του, συμμετέχοντας έτσι και αυτό στην αναβάθμιση του Γήινου ενεργειακού πεδίου. Ευλογημένη εποχή στην οποία ως ψυχές επιλέξαμε να ενσαρκωθούμε!

Ο συντονισμός μας με την ολοκαίνουρια αυτή εποχή και δόνηση, είναι πιο επιτακτικός από ποτέ, αφού κυριολεκτικά καλούμεθα να ανοίξουμε δρόμο. Οι άνθρωποι αυτοί που αρνούνται να συμβαδίσουν και να συντονιστούν με τις νέες ποιότητες, θα αποχωρίσουν μαζί με ότι παλαιό υπερασπίζονται.

Ο κάθε ένας από εμάς είναι χρηστικός, είναι χρήσιμος, έχει τον μοναδικό του ρόλο στο Συμπαντικό Γίγνεσθαι. Χρειάζεται όμως ως πολίτες μιας χώρας που πεπρωμένο της είναι να δίδει φως και να αφυπνίζει, να φωτιστούμε και αφυπνιστούμε πρωτίστως οι ίδιοι! Χρειάζεται ως πολίτες της Γης που βιώνει την φυλακή εντός ενός πλέγματος φόβου, φτώχειας, ασθένειας, πολέμου, θανάτου, να καθαρίσουμε και να συγχωρήσουμε στους εαυτούς μας τις εσωτερικές συγκρούσεις, φόβους και αυτοκαταστροφικές τάσεις! Χρειάζεται και ως πολίτες όλου του Γαλαξία να αφυπνίσουμε τις μνήμες της καταγωγής μας, έτσι ώστε να πάρουμε ξανά την θέση μας στην Γαλαξιακή κοινωνία από την οποία είχαμε αποκοπεί, αιώνες τώρα!…

Ένα υπέρλαμπρο φως αγκαλιάζει τη γη και όλα τα πλάσματά της!!!

Ας αφεθούμε αρμονικά στη Ροή του Φωτός

Ας αποκλείσουμε τα εσωτερικά σκοτάδια

Ας γευτούμε την ατόφια Ζωή και ας εξορίσουμε πια τον θάνατο!
Τον λατρέψαμε σε κάθε πιθανή εκδοχή του, ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε όλους τους ναούς που του στήσαμε!

Ας ανοίξουμε το Πνεύμα μας στην Αλήθεια της Ενότητας και ας απομακρυνθούμε από την ψευδαίσθηση του διαχωρισμού.

Για εμένα, ένας Νέος Άνθρωπος ανατέλλει μαζί με την Καινούρια Εποχή…

Τον Ονειρεύομαι και ταυτόχρονα τον Δημιουργώ…ή ίσως να με δημιούργησε Αυτός για να τον Ονειρεύομαι…

Ένας νέος άνθρωπος ανατέλλει… ο Λυκίζωος Άνθρωπος!

Και είναι το Όνειρο που Τον κρατά Ζωντανό!

Και το Όνειρό μου είναι, να κρατηθεί ζωντανό το Φως εντός κάθε Ανθρώπου!

Καλώς βρεθήκαμε στο Όνειρο

Άννα Χαλκιώτη 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας