Η Ώρα της Γης | Το Σάββατο 27.3.2021 σβήνουμε τα φώτα για τον πλανήτη

0
423

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 όλος ο πλανήτης καλείται να μείνει χωρίς ρεύμα για μία ώρα, στέλνοντας ένα αποφασιστικό μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος!

 

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να κατεβάσουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος για την Ώρα της Γης (Earth Hour). Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF η οποία καθιερώθηκε με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη. Όλα ξεκίνησαν όταν το 2007, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Έκτοτε η Ώρα της Γης λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

Την ημέρα αυτοί οι πολίτες από όλες τις χώρες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα στα σπίτια τους, συμμετέχοντας σε μία αποφασιστική και συμβολική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τη φετινή χρονιά, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα από το σβήσιμο των φώτων. Ζητούν να μεταφερθεί η δράση μας online, κάνοντας κοινοποίηση στα social media ένα βίντεο το οποίο θα ανέβει στις 27 Μαρτίου στα κοινωνικά δίκτυα του οργανισμού Earth Hour. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων μας ο πλανήτης και να έχει το βίντεο αυτό τις περισσότερες προβολές για την 27η Μαρτίου. Πολύ περισσότερο επιθυμούν το μήνυμα να φτάσει και να ακουστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, ώστε να λάβουν γνώση και δράση υπέρ της προστασίας του πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα: www.earthhour.org

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας