Το να μετατρέπουμε τις πληγές μας σε δύναμη υπάρχει έμφυτο σε κάθε άνθρωπο, αλλά λόγω του σημερινού τρόπου ζωής, σκέψης και βαθιά ριζωμένων πεποιθήσεων η ικανότητα μας αυτή μοιάζει χαμένη.

 

οι Ίνκας, ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της Νοτίου Αμερικής δεν ήταν απλά φημισμένοι κατασκευαστές πόλεων, αλλά διέθεταν και ένα ασυνήθιστο σύστημα θεραπείας. Οι σαμάνοι τους πριν από περισσότερα από 5000 χρόνια, ανέπτυξαν μία τεχνική να θεραπεύουν με πνεύμα και φως.

Ο Αλμπέρτο Βιλλόλντο καθηγητής πανεπιστημίου στο Σαν Φρανσίσκο, ιατρικός ανθρωπολόγος και ψυχολόγος μελέτησε για 25 χρόνια τη θεραπευτική δύναμη αυτών των τεχνικών ενεργειακής θεραπείας.

Βασισμένος σε αυτόν τον αρχαίο θεραπευτικό δρόμο μαζί με την δική του επιστημονική γνώση και τεράστια εμπειρία ανέπτυξε ένα πρακτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε ενεργειακό επίπεδο, καθώς και να αφυπνίσουμε την ικανότητα να μετατρέπουμε τις πληγές μας σε δύναμη.

Πυρήνας του προγράμματός του είναι τα φωτεινά ενεργειακά πεδία που περιβάλλουν το υλικό σώμα και λειτουργούν σαν μαγνήτες, έλκοντας ανθρώπους και καταστάσεις ανάλογα με τι βρίσκεται εκεί. Εργαζόμενοι πάνω σε αυτό το ενεργειακό πεδίο που με τη σειρά του επιδράει στο φυσικό, αλλάζουμε τους μαγνήτες μας, φέρνοντας θεραπεία και φως, αλλάζοντας έτσι και την κατεύθυνση της πορείας της ζωή μας.

Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με την σύγχρονη νευροεπιστήμη δημιούργησε ένα μοναδικό θεραπευτικό- αυτογνωσιακό σύστημα: τον Θεραπευτικό Τροχό.

Tο πρόγραμμα αυτό συνδυάζει τις αρχαίες διδασκαλίες από την παράδοση των Ίνκας με πρωτοποριακές πρακτικές επάνω στην νευροβιολογία και τη νευροεπιστήμη και μας δίνει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας.

Ο Θεραπευτικός Τροχός συμβολίζει το ατομικό ταξίδι που πρέπει να κάνει ο καθένας μας για να βρει τον αυθεντικό του εαυτό και για να βρει ποιός πραγματικά είναι πέραν του ονόματος, του ρόλου του, του παρελθόντος του, των σκέψεών του και των συναισθημάτων του.

Είναι ο δρόμος που μας οδηγεί εμπειρικά στις απαντήσεις των μεγάλων ερωτημάτων της ζωής.

Είναι ένας τρόπος ζωής που οδηγεί στην ενεργειακή θεραπεία και στη φώτιση.

Είναι το μεγάλο ταξίδι του ήρωα που ξεκινάει από το φυσικό επίπεδο και αγγίζει το πνευματικό.

Βαδίζοντας αυτό το μονοπάτι η ψυχή μας θα υποστεί μια μεγάλη αλχημεία. Είναι ένα μυθικό ταξίδι ψυχής που μας επιτρέπει να μπούμε σε μια πιο ανοιχτή συνειδητότητα.

Μας βάζει σε ένα δρόμο θεραπείας των τραυμάτων του παρελθόντος, στην αναγνώριση της σκιάς μας, και μας βοηθάει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας δύναμη.

Τα τέσσερα επίπεδα της μαθητείας αυτής έχουν να κάνουν με τα τέσσερα επίπεδα της συνείδησης και τα ονομάζουμε κατευθύνσεις. Σε κάθε μία από αυτές τις κατευθύνσεις συνδεόμαστε με μία οργανωτική αρχή του σύμπαντος και το αντίστοιχο επίπεδο συνείδησης.

Είναι πρώτα από όλα ένα εκπληκτικό ταξίδι προσωπικής θεραπείας, όπου τα θεραπευμένα μας μέρη γίνονται τα κομμάτια της προσωπικής μας δύναμης.

Αυτή είναι μία σαμανική εξάσκηση που μας μαθαίνει πώς να βαδίζουμε το δρόμο του σαμάνου και μας δίνει τις δεξιότητες και τα εργαλεία για να ζούμε με ομορφιά τις διάφορες όψεις της ζωής μας. Η εξάσκηση αυτή δεν αφορά μόνο όσους θέλουν να γίνουν θεραπευτές.

Είναι μία μαθητεία μέσα από την οποία ακολουθεί κάποιος αυτό το δρόμο και αναπτύσσει τις δεξιότητες και τα εργαλεία του σαμάνου, καθώς θεραπεύει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους.

Για να περπατήσουμε το μονοπάτι αυτό χρειάζεται απλά να νοιώσουμε το κάλεσμα με διαφορετικούς τρόπους. Είναι περισσότερο ένα κάλεσμα που η καρδιά μας ακούει και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτό, αλλά και να έχουμε την εμπειρία αυτών των πραγμάτων.

Η ομορφιά σε αυτό είναι ότι ο δυτικός κόσμος σήμερα έχει πρόσβαση σε όλη αυτή τη μαθητεία, αφού εδόθη η άδεια από τους ίδιους τους δασκάλους, για να βοηθηθεί η ανθρωπότητα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διδασκαλία, πρακτικές εφαρμογές, βιωματικές ασκήσεις και τα αρχαία τελετουργικά μετάβασης.

Τα εργαλεία που αποκτά ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, φέρνουν ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, στην ψυχή και στη Γη και βοηθούν στο να συμμετέχουμε συνειδητά στη μελλοντική μας εξέλιξη.

Οι τέσσερις κατευθύνσεις σχετίζονται επίσης και με τα επίπεδα συνείδησης και ανατομικά σχετίζονται με τα τέσσερα είδη του εγκεφάλου μας.

Το μέρος του Φιδιού και του Τζάγκουαρ, είναι το μέρος που ζούμε στην καθημερινότητά μας, ο ερπετοειδής και ο λιμπικός εγκέφαλος. Στο Βορρά πάμε στο νεοφλοιό και στην Ανατολή όλες οι διαδικασίες ενεργοποιούν τον πρόσθιο λοβό.

Σκοπός μας είναι οι τέσσερις εγκέφαλοι να έρθουν σε ορθή σχέση μεταξύ τους και να ολοκληρωθεί η λειτουργία τους.

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι ένα βαθύ εσωτερικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου με την εκπαίδευση καλούμαστε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να φέρουμε στην επιφάνεια το απέραντο δυναμικό μας. Κύριος στόχος είναι να ξανα-συστήσουμε τον εαυτό μας σε εμάς τους ίδιους, να απελευθερωθούμε από το παρελθόν μας, να ξεπεράσουμε τον φόβο του θανάτου, να αφήσουμε πίσω το περιοριστικό σύστημα των πεποιθήσεών μας, να αναλάβουμε με υπηρηφάνεια τον ρόλο του ήρωα στο δικό μας ταξίδι και να ζήσουμε το δικό μας όραμα, να γίνει δηλαδή η πραγματικότητά μας αυτό ακριβώς που ονειρευόμαστε!

Είναι ένας χάρτης για να βρούμε τον δρόμο μας αλλά δεν είναι ο δρόμος. Ο χάρτης περιέχει απλά οδηγίες, τον δρόμο πρέπει να τον βρούμε και να τον περπατήσουμε μόνοι μας.

Γενικά η κεντρική ιδέα του σαμανισμού δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λέξεις, γιατί αποτελεί μία άμεση βιωματική γνώση.

Αν κάτι από όλα αυτά μίλησε μέσα σου… τότε αυτό το ταξίδι είναι για εσένα… Έλα να το κάνουμε μαζί…!

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Λιάνα Τελειώνη Powerful Secrets FB

Λιάνα Τελειώνη Fb Profil

Urantia Center

Inka Medicine- Ο Δρόμος της Ομορφιάς 

 

Δείτε όλες τις προσεχείς εκδηλώσεις της Λιάνας Τελειώνη

 

Newsletter εγγραφή

 

Λιάνα Τελειώνη

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας