Μπορείς να το κάνεις εάν πιστέψεις ότι μπορείς

 

ηζωή μοιάζει με ένα μεγάλο καλειδοσκόπιο, στο οποίο ο Χρόνος αναδιφεί, αλλάζει και αναδιευθετεί σκηνικά και παίκτες. Νέοι φίλοι αντικαθιστούν τους παλιούς διαρκώς. Τα πάντα ρει. Σε κάθε καρδιά υπάρχει ο σπόρος της παλιανθρωπιάς και της δικαιοσύνης. Κάθε ανθρώπινο πλάσμα είναι και εγκληματίας και άγιος, αναλόγως της στιγμής. Η τιμιότητα και η ατιμία είναι, σε μεγάλο βαθμό, ζήτημα προσωπικής άποψης. Αδύναμοι και ισχυροί, πλούσιοι και φτωχοί, ανίδεοι και καλά πληροφορημένοι, αλλάζουν διαρκώς θέση. Μάθε τον Εαυτό και θα μάθεις ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα πραγματικό επίτευγμα, και αυτό είναι η ικανότητα να ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΡΘΑ. Κινούμαστε μαζί με τους άλλους, ή τους ακολουθούμε, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε ακίνητοι.

Kάθε επιρροή που κάνει κάποιον να σκεφτεί, τον δυναμώνει νοητικά.
Τα νοητικά ερεθίσματα είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη.

 


Ανάγνωση: Βάσια Μώραλη Επιμέλεια: Γιώργος Ανδρέου – Energy4Life – Creativiness due Networking CDN ®. (https://www.energy4life.online).

Οι δύο μεγαλύτερες επιρροές που έκαναν τον νου τον ανθρώπου να αναπτυχθεί, είναι η παρότρυνση της ανάγκης και η παρότρυνση της επιθυμίας για δημιουργία. Κάποιοι νόες βίωσαν αποτυχία, ήττα ή και άλλες μορφές τιμωρίας, που τους ώθησαν σε μεγαλύτερη δράση. Άλλοι νόες μαράθηκαν και πέθαναν από την τιμωρία, αλλά αναπτύσσονται απίστευτα, όταν τους παρέχεται η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της φαντασίας με δημιουργικό τρόπο.

Μελέτησε τον εαυτό σου και βρες σε ποιες από τις δύο μείζονες παροτρύνσεις σε δράση ανταποκρίνεσαι φυσιολογικότερα: στην ανάγκη ή στην επιθυμία για δημιουργία. Εάν έχεις παιδιά, μελέτησέ τα και καθόρισε σε ποια από αυτά τα δύο κίνητρα ανταποκρίνεσαι καλύτερα. Εκατομμυρίων παιδιών η φαντασία κλαδεύεται και ευνουχίζεται από γονείς που εκμηδενίζουν όσο περισσότερο μπορούν την παρότρυνση της ανάγκης. Εάν κάνεις τα πράγματα «ευκολότερα» για το παιδί σου, στερείς από τον κόσμο μια μεγαλοφυΐα. Έχε υπόψη σον ότι το μεγαλύτερο μέρος της προόδου που έχει κάνει ο άνθρωπος, ήταν αποτέλεσμα σκληρής και αδυσώπητης ΆΝΑΓΚΗΣ!

Ο νόμος της εξέλιξης λειτουργεί παντού και πάντα, αλλάζοντας, γκρεμίζοντας και ξαναχτίζοντας κάθε υλικό στοιχείο της Γης σε όλο το σύμπαν. Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά υφίστανται διαρκή αλλαγή. Γύρνα εκεί που έζησες πριν είκοσι χρόνια και δεν Θα αναγνωρίσεις ούτε τον τόπο, ούτε τους ανθρώπους. Νέα πρόσωπα έκαναν την εμφάνισή τους. Τα παλιά πρόσωπα άλλαξαν. Νέα κτίρια πήραν τη θέση των παλιών. Όλα εμφανίζονται διαφορετικά, επειδή όλα είναι διαφορετικά.

Ο ανθρώπινος νους υφίσταται επίσης συνεχή αλλαγή. Εάν αυτό δεν αλήθευε, δεν θα ξεπερνούσαμε ποτέ τη νοητική ηλικία του παιδιού. Κάθε εφτά χρόνια ο νους τον ατόμου αναπτύσσεται και διευρύνεται αξιοσημείωτα. Στη διάρκεια αυτών των περιοδικών μεταβολών τον νου, οι κακές συνήθειες μπορούν να εγκαταλειφθούν και να καλλιεργηθούν καλύτερες. Ευτυχής είναι ο άνθρωπος με νου, που υφίσταται συνεχή διαδικασία τακτικής αλλαγής.

Ο νους που καθοδηγείται από την ανάγκη ή από την αγάπη για δημιουργία, αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον νου που ποτέ δεν δέχεται ερέθισμα για μεγαλύτερη δράση από όση είναι απαραίτητη για να υφίσταται.

Η ικανότητα φαντασίας τον ανθρώπινου νου είναι το μεγαλύτερο μηχάνημα που έχει φτιαχτεί ποτέ. Από αυτό προήλθε κάθε ανθρωποποίητη μηχανή και κάθε ανθρωποποίητο αντικείμενο.

Πίσω από τις μεγάλες βιομηχανίες, τους σιδηροδρόμους, τις τράπεζες και τις εμπορικές επιχειρήσεις υπάρχει η πανίσχυρη δύναμη της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!

Ανάγκασε το μυαλό σον να ΣΚΕΦΤΕΙ! Προχώρα συνδυάζοντας παλιές ιδέες με νέα σχέδια. Κάθε μεγάλη εφεύρεση και κάθε επιφανές επιχειρηματικό ή βιομηχανικό επίτευγμα που μπορείς να σκεφτείς είναι, σε τελική ανάλυση, απλώς εφαρμογή συνδυασμού πλάνων και ιδεών που ίσως έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί με κάποιον άλλον τρόπο.

Μετά από έξι μήνες ή έναν χρόνο, ξαναδιάβασε αυτό το κείμενο και θα παρατηρήσεις πόσο περισσότερα θα αποκομίσεις απ’ όσα πήρες με την πρώτη ανάγνωση.

Ο Χρόνος θα δώσει στον νόμο της εξέλιξης την ευκαιρία να διευρύνει τον νου σου, ώστε να δεις και να κατανοήσεις περισσότερα.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο: “Ο νόμος της Επιτυχίας”, του Ναπολέων Χιλ, των εκδόσεων Τhe Law of Success Publishing.

Newsletter εγγραφή

 

Γιώργος Ανδρέου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας