Προβλέψεις Ιουλίου 2021: Αποδόμησης Συνέχεια…

0
1147

Ο Ιούλιος ξεκινά με κουαρτέτο ανάδρομων πλανητών (Δία, Κρόνο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) το οποίο μετατρέπεται σε κουιντέτο από τις 15 του μηνός οπότε αναδρομεί και ο Χείρωνας.

 

mε πέντε ανάδρομους πλανήτες, εκ των οποίων ουδείς προσωπικός, καλείται η κοινωνία στο σύνολό της να επανεξετάσει πολιτικές ανάπτυξης, νομοθεσίες, δομές, κανόνες, ιδανικά, θεραπείες και τρόπους επιβίωσης. Και όλα αυτά μέσα σε έναν ακόμα μήνα όπου η «Αποδόμηση και Μεταρρύθμιση» που περιλαμβάνει το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού έχει τεθεί ξεκάθαρα επί τάπητος. Μια κοινωνία σε απορ-ρύθμιση που σχεδόν απελπισμένα ζητά τη μεταρ-ρύθμιση.

Ποια, όμως, θα είναι άραγε η κατεύθυνση που θα πάρει η πολυπόθητη μεταρρύθμιση;

Τόσο η Νέα Σελήνη της 10ης Ιουλίου όσο και η Πανσέληνος της 24ης Ιουλίου θα δώσει απαντήσεις και κατευθύνσεις. Σημαντική καμπή μέσα στον μήνα θα αποτελέσει η επανείσοδος του ανάδρομου Δία στο ζώδιο του Υδροχόου με πιθανή τη σταδιακή επιστροφή μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου στο πλαίσιο της γενικότερης υγειονομικής κρίσης. Τέλος, οι πολλές αλλαγές ζωδίων από προσωπικούς πλανήτες μέσα στον μήνα (Ερμής στις 11 και στις 28, Αφροδίτη και Ήλιος στις 22, και Άρης στις 29) είναι ενδεικτικές του ρευστού κλίματος της περιόδου.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

10/07 Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

Μια καινούργια αρχή που στοχεύει στην υπεράσπιση της οικογένειας, της πατρίδας, του έθνους αλλά και κάθε ομάδας που ο καθένας από εμάς θεωρεί οικογένεια. Μια καινούργια αρχή που έρχεται να μας θυμίσει ότι, παρά τις συνθήκες της κοινωνικής αποδόμησης, υπάρχουν ακόμα αξίες που αξίζει κανείς να υπερασπιστεί, όπως γενναιοδωρία, αυτονομία και προστασία των αδυνάτων (Αφροδίτη-Άρης στον Λέοντα ενεργοποιούν σκληρά το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού).

11/07 Ο Ερμής εισέρχεται στον Καρκίνο

Η λογική επηρεάζεται από το συναίσθημα και το μυαλό γίνεται πιο διαισθητικό. Τυχόν αμφιβολίες ή δισταγμοί που μπορεί να υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα εξαφανίζονται μπροστά στην ανάγκη υπεράσπισης της ομάδας που ο καθένας από εμάς θεωρεί οικογένεια (η Σελήνη προστίθεται στη σκληρή ενεργοποίηση του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού από Άρη και Αφροδίτη).

15/07 Ο Χείρωνας αναδρομεί

Έντονο το αίσθημα μειονεξίας στον αέρα. Αρχίζει να γίνεται αισθητή η περιθωριοποίηση μερίδας του λαού για κρίσιμες επιλογές που αφορούν θεραπείες και φάρμακα (Χείρωνας σε κρίσιμη μοίρα Σελήνης). Ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου που κάθε λαός και κάθε οικογένεια ξεχωριστά προσεγγίζει τις κάθε λογής θεραπείες.

22/07 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Λέοντα και η Αφροδίτη στην Παρθένο

Ο Ήλιος εισέρχεται στο «σπίτι» του με την Αφροδίτη να εισέρχεται σχεδόν ταυτόχρονα στο ζώδιο της παραδοσιακής πτώσης της. Αν και, λοιπόν, για τις επόμενες τριάντα περίπου ημέρες οι προβολείς θα πέφτουν στην ανάγκη για καλοπέραση, ψυχαγωγία και πολυτέλεια, η «τσέπη» δεν θα μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί. Άλλωστε, «τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν επιδέξια οπίσθια»…

24/07 Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου

Κορύφωση της ανάγκης για καλοπέραση με φίλους και παρέες μέσα σε συνθήκες αποδόμησης και οικονομικής δυσχέρειας. Απαιτείται μεγάλη προσοχή στην επίδειξη υπεραισιοδοξίας κατά την οικονομική διαχείριση γιατί μάλλον δεν θα βγει σε καλό (Αφροδίτη στην Παρθένο σε αντίθεση με Δία και Φώτα σε συγκλίνουσες όψεις με Κρόνο).

28/07 Ο ανάδρομος Δίας επανεισέρχεται στον Υδροχόο με τον Ερμή να έχει μόλις εισέλθει στον Λέοντα

Ο νους στην ψυχαγωγία και το παιχνίδι αλλά το γενικότερο κλίμα δεν φαίνεται να ευνοεί την χαλάρωση καθώς δεν είναι διόλου απίθανη η σταδιακή επιστροφή μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου στο πλαίσιο της γενικότερης υγειονομικής κρίσης…

29/07 Ο Άρης εισέρχεται στην Παρθένο

Ανάγκη επίδειξης ορθολογισμού και πρακτικότητας σε δράσεις και πρωτοβουλίες. Με την ταπεινότητα και την υποταγή να επιβραβεύονται περισσότερο από την κατά μέτωπο επίθεση και την εκδικητική συμπεριφορά, η μάχη φαίνεται να έχει χαθεί, όχι όμως και ο πόλεμος (Άρης σε σύνοδο με Βασιλίσκο, χορηγείται από Ήλιο στον Λέοντα σε ταυ-τετράγωνο με Κρόνο-Ουρανό).

Ακούστε όλα τα Podcasts για τις Αστρολογικές Προβλέψεις

 

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας