Προβλέψεις Μαΐου 2021 | Ο Δίας στους Ιχθύς!

0
6239

Ο Μάιος φιλοξενεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του έτους καθώς ο Δίας, ο πλανήτης της ανάπτυξης και της εύνοιας, αλλάζει ζώδιο για να επιστρέψει «σπίτι του», στους Ιχθύς, σε ένα από τα δύο ζώδια της παραδοσιακής κυριαρχίας του. Από εκεί θα επιτρέψει περισσότερη χαλάρωση, ελευθερία και ευκαιρίες για απόδραση από την καθημερινότητα.

 

Λόγω αναδρομής ο Δίας θα παραμείνει στους Ιχθύς μέχρι τέλη Ιουλίου και θα επανέλθει οριστικά στα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η ταυτόχρονη εκτός ορίων κίνηση Ερμή και Άρη/Αφροδίτης από τις 7 Μαΐου έως το τέλος του μηνός ωθεί σε περίεργες, ασυνήθιστες ή ακόμα και ακραίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Αν προσθέσει κανείς στο μίγμα την πανσέληνο της 26ης Μαΐου, η οποία είναι σεληνιακή έκλειψη και η οποία συμβαίνει μόλις τρεις ημέρες μετά την αναδρόμηση του Κρόνου, αντιλαμβάνεται ότι ο Μάιος κορυφώνει διαδικασίες που ετοιμάζονται εδώ και μήνες και οδηγεί πολύ κόσμο σε «αναμπουμπούλα» που σχετίζεται με την επιστροφή σε μία καινούργια «κανονικότητα». Άλλωστε, η παρουσία τριών πλανητών, Ερμή, Αφροδίτης και Ηλίου, στο διανοητικό και νευρικό ζώδιο των Διδύμων, καλλιεργεί άγχος λόγω επικοινωνιών και μετακινήσεων που διενεργούνται με τρόπο περίεργο και ανορθόδοξο, αν όχι παράτυπο ή παράνομο. Νησίδα ασφαλείας και ηρεμίας μέσα στην αναμπουμπούλα θα αποτελέσει η Νέα Σελήνη της 11ης Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου η οποία ακολουθείται από την είσοδο του Δία στους Ιχθύς στις 14 Μαΐου. Ο μήνας κλείνει με την αναδρόμηση του Ερμή και την επείγουσα ανάγκη για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

04/05 Ο Ερμής εισέρχεται στους Διδύμους

Ο πλανήτης της επικοινωνίας και της μετακίνησης επιστρέφει «σπίτι» του για να βάλει σε τάξη σχετικά ζητήματα και να επιτρέψει την ελαφρώς ομαλότερη διεξαγωγή τους. Εντείνεται το ενδιαφέρον για συλλογή και μετάδοση πληροφοριών καθώς και για εκπαίδευση, εμπόριο και ταξίδια.

07/05 Ο Ερμής βγαίνει εκτός ορίων

Περίεργες, ασυνήθιστες έως και ακραίες εξελίξεις σε επίπεδο μετακινήσεων και επικοινωνιών. Το ενδιαφέρον για εκπαίδευση, εμπόριο και ταξίδια χτυπάει κόκκινο!

09/05 Η Αφροδίτη εισέρχεται στους Διδύμους

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών μπαίνει στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων για να φέρει περισσότερη εξωστρέφεια και πνεύμα ελευθερίας σε σχέσεις και συνεργασίες. Χαράς ευαγγέλια για εμπόρους και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

11/05 Νέα Σελήνη στον Ταύρο

Μια καινούργια αρχή που δίνει ελπίδα και διέξοδο από προβλήματα υποσχόμενη περισσότερη ελευθερία, ανάπτυξη και τύχη (Φώτα σε κρίσιμη Δία και σε εξάγωνο με Ποσειδώνα). Εμφανής ο χωρισμός του κόσμου σε δύο «στρατόπεδα» με τους μεν να τυγχάνουν κοινωνικής αποδοχής και τους δε να ζουν πιο ελεύθεροι αλλά και πιο περιθωριοποιημένοι (Ερμής σε τρίγωνο με Κρόνο και εξάγωνο με Χείρωνα, Άρης σε εξάγωνο με Ουρανό και τετράγωνο με Χείρωνα).

14/05 Ο Δίας εισέρχεται στους Ιχθύς

Ο πλανήτης της ανάπτυξης και της εύνοιας επιστρέφει στο «σπίτι» του για δυόμισι μήνες και καλό είναι να τον αξιοποιήσουμε δραττόμενοι περισσότερων ευκαιριών για ελευθερία, χαλάρωση και απόδραση από την καθημερινότητα. Αναζωογόνηση της πίστης μας στα Θεία.

20/05 Ο Ήλιος εισέρχεται στους Διδύμους

Σαν να μην έφτανε η παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο, έρχεται και ο Ήλιος να εισέλθει στους Διδύμους για να ρίξει ακόμη περισσότερα φώτα στην ανάγκη για επικοινωνία, εκπαίδευση, εμπόριο και ταξίδια. Προσοχή, όμως, στις λογομαχίες, τις υπερβολές και την αλαζονεία! (Ερμής σε σύνοδο με Μπελατρίξ, Ήλιος σε τετράγωνο με Δία)

23/05 Ο Κρόνος αναδρομεί, η Αφροδίτη βγαίνει εκτός ορίων και ο Άρης επιστρέφει εντός ορίων

Επιστροφή σε μια καινούργια κανονικότητα όπου αποδίδεται αξία στο πρωτοποριακό, το ασυνήθιστο ή ακόμα και το ακραίο. Το «από μακριά και αγαπημένοι» αποκτά άλλο νόημα, ενώ η ανάγκη για όρια και τήρηση κανόνων καθίσταται εξαιρετικά επείγουσα.

26/05 Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη

Ένα σημαντικό κεφάλαιο ανοίγει ή κλείνει σε ιδιωτικό, οικιακό ή οικογενειακό επίπεδο ή σε σχέση με σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας όπως η μητέρα ή η σύντροφος/σύζυγος. Κίνητρο για το άνοιγμα ή το κλείσιμο του κεφαλαίου αποτελεί η ανάγκη για ελευθερία, ταξίδι και διάνοιξη νέων οριζόντων ακόμα και αν αυτό σημαίνει όξυνση των πνευμάτων, διακοπή δεσμών και ριζικές αλλαγές (Άξονας Φώτων σε σκληρές όψεις με Άρη ο οποίος συγκλίνει σε αντίθεση με Πλούτωνα).

30/05 Ο Ερμής αναδρομεί και επιστρέφει εντός ορίων

Παύουν οι περίεργες και ασυνήθιστες εξελίξεις σε επίπεδο μετακινήσεων και επικοινωνιών ενώ το ενδιαφέρον για εκπαίδευση, εμπόριο και ταξίδια επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα. Ευνοείται περισσότερη εσωστρέφεια, ενδοσκόπηση, επανάληψη και ενασχόληση με το παρελθόν. Επιτακτική η ανάγκη αναθεώρησης επικοινωνιών και ιδεών που διατυπώθηκαν εντός των δύο προηγούμενων εβδομάδων.

 

Ακούστε όλα τα Podcasts για τις Αστρολογικές Προβλέψεις

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας