Σβιτλάνα Ζέτα Νικολάϊτσουκ | Η προσωποποίηση της Άμεσης Προσωπικής Μεταμόρφωσης

0
1574
Η Σβιτλάνα Ζέτα Νικολάϊτσουκ είναι το πρόσωπο που φέρνει στην Ελλάδα την διεθνώς αναγνωρισμένη θεραπευτική προσέγγιση της Rapid Personal Transformation. Η ίδια μέσα από την μέθοδο αυτή, βρήκε τον τρόπο για να αναγεννηθεί και να μεταμορφώσει την ζωή της. Σήμερα είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και θεραπεύτρια της μεθόδου στην χώρα μας και όνειρό της είναι να την κάνει γνωστή και στο ελληνικό κοινό.

 

H Σβιτλάνα Ζέτα Νικολάϊτσουκ ζει και εργάζεται στην χώρα μας πάνω από είκοσι χρόνια. Ήρθε στην Αθήνα, γιατί ήθελε να φύγει όσο πιο μακριά γινόταν από έναν έρωτα ! Όταν έφτασε, δεν γνώριζε ούτε λέξη στα ελληνικά. Όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατέκτησε όχι μόνο την γλώσσα μας αλλά και τους ανθρώπους γύρω της. Ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού της, όπως η ίδια λέει και σήμερα μας μαγνητίζει με το ταλέντο και την όρεξή της για καινούργια επιτεύγματα. Μέσα από την συζήτησή που κάναμε, είδαμε την προσωπική της διαδρομή και το ταξίδι της από την Ουκρανία στο σήμερα. Συναντηθήκαμε με σκοπό να μου μιλήσει για την Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση, την μέθοδο που εκπροσωπεί και της οποίας, είναι η πρώτη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην Ελλάδα.

Όταν την συνάντησα πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την φινέτσα, την ομορφιά και …το ύψος της! Θα μπορούσε να είναι μοντέλο ή αθλήτρια, όμως η Ζέτα όπως μου συστήθηκε με ένα εγκάρδιο χαμόγελο και μια πολύ άνετη χειραψία, είναι θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια της RPT.

Το παρουσιαστικό της είναι ίσως το μόνο που προδίδει την καταγωγή της. Σε αντίθεση τα άπταιστα ελληνικά της, δεν έχουν καν την προφορά ενός άλλου ιδιώματος. Αμέσως σκέφτηκα πως η κοπέλα αυτή, είναι σίγουρα έξυπνη και ταλαντούχα και πράγματι κατά την διάρκεια της κουβέντας μας, δεν διαψεύστηκα ούτε στιγμή.

Την ρώτησα πως βρέθηκε στην Ελλάδα και γέλασε… “εκεί γύρω στα είκοσι πέντε έζησα και εγώ την πρώτη μου μεγάλη ερωτική απογοήτευση, λέει. Η μητέρα μου ήταν στην Αθήνα και με στήριζε οικονομικά προκειμένου να τελειώσω τις σπουδές μου. Είχα ήδη πάρει το πτυχίο μου στην Παγκόσμια Ιστορία και τις αρχές νομικής επιστήμης. Βρισκόμουν σε μια κατάσταση βαθιάς λύπης, ήμουν σε λήθαργο. Θέλοντας να βγω από αυτό, αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Ήθελα να φύγω όσο πιο μακριά γινόταν και η Ελλάδα ήταν αρκετά μακριά” . Όμως αυτή ήταν η αρχή για μια ενδιαφέρουσα προσωπική πορεία.

Ζέτα πες μου πως ήταν τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα;

Ερχόμενη εδώ δεν γνώριζα παραπάνω από δύο λέξεις, καλημέρα και καλησπέρα. Όταν αποφάσισα να εργαστώ είχα την τύχη να βρεθώ σε μια εξαιρετική οικογένεια, στην Κηφισιά που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Ανέλαβα το μικρότερο παιδί της οικογένειας, ένα μωρό δύο μηνών. Ουσιαστικά οι δάσκαλοί μου στα ελληνικά, ήταν τα δύο μεγαλύτερα παιδάκια του σπιτιού. Γίναμε μια καταπληκτική ομάδα, γίναμε φιλαράκια και εγώ ρουφούσα τα ερεθίσματα που μου έδιναν. Είχα πάνω μου συνεχώς ένα μπλοκάκι και σημείωνα τις λέξεις που είχα αρχίσει σιγά σιγά να ξεχωρίζω. Βλέπεις στην αρχή για μένα τα ελληνικά ήταν μια τεράστια ενιαία πρόταση, οι λέξεις δεν ξεχώριζαν. Σταδιακά όμως οι ήχοι άρχισαν να μορφοποιούνται σε λέξεις και να αποκτούν νόημα χάρη σε αυτά τα μικρά παιδάκια. Εγώ από την μεριά μου τους έδινα την ψυχή μου, την αγάπη μου και πολύ φροντίδα.

Σε πόσο καιρό έμαθες ελληνικά;

Μέσα σε τρία χρόνια, τα ελληνικά μου ήταν τόσο καλά που ήμουν πια έτοιμη να αλλάξω επίπεδο… Έτσι, βρέθηκα στην ρεσεψιόν του ΤΕΟ στην Κηφισιά. Πρόκειται για το  μεγαλύτερο αθηναϊκό κομμωτήριο. Μιλάμε για έναν χώρο περίπου 700τμ με 60 άτομα προσωπικό. Βρέθηκα να διαχειρίζομαι καθημερινή πελατεία έως 300 ατόμων. Χρειαζόταν να κρατώ ισορροπίες και να επικοινωνώ με ένα πολύ απαιτητικό πελατολόγιο. Να φροντίζω τις ανάγκες του, να λύνω προβλήματα και να προβλέπω καταστάσεις. Ήταν σχολείο! Και είχε μεγάλη σχέση με την ψυχολογία των ανθρώπων, πράγμα που μου άρεσε πολύ. Και όλα αυτά στα ελληνικά…

Πόσο καιρό έμεινες εκεί;

Δούλεψα στον TEO για δέκα επτά ολόκληρα χρόνια. Πρέπει να πω ότι ήταν ένας καταπληκτικός εργοδότης ακόμη και στην περίοδο της κρίσης. Ήμουν στην ασφάλεια του σίγουρου μισθού. Όμως αυτό τελείωσε φέτος τον Αύγουστο όταν αποφάσισα να παραιτηθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της ψυχής μου. Κατάλαβα ότι πλέον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου…

Ποιός είναι ο δρόμος αυτός;

Είναι ο δρόμος της συμβουλευτικής, την προσωπικής ανάπτυξης και της θεραπείας. Και όλα αυτά έχουν το όνομα της Άμεσης Προσωπικής Μεταμόρφωσης και της Δραστικής Συγχώρεσης.

Θέλεις να πούμε πως έγινε αυτή η προσωπική αλλαγή πλεύσης;

Η αλλαγή πλεύσης έγινε σταδιακά. Έχτισα τις προϋποθέσεις για κάτι άλλο. Όμως όλα ξεκίνησαν εξαιτίας της προσωπικής μου αφύπνισης. Αυτή έγινε κάποια χρόνια πριν όταν συνάντησα έναν δάσκαλο.

Τι εννοείς; Ποιός ήταν ο δάσκαλος αυτός;

Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τα παιδικά μου χρόνια και θα καταλάβεις. Ο πατέρας μου ήταν Ρώσος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και η μητέρα μου Ουκρανή. Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα σε μια στρατιωτική βάση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κοντά στην Ιαπωνία. Οι κλιματικές συνθήκες ήταν πολύ ακραίες, ζούσαμε δίπλα σε ένα ενεργό ηφαίστειο, δεν υπήρχαν ούτε φρούτα, ούτε ήλιος. Λόγω έλλειψης βιταμινών είχα αρχίσει να χάνω πρόωρα τα πρώτα δόντια και τα μαλλιά μου. Έτσι οι γονείς μου με έστειλαν πίσω στην γιαγιά μου στην Ουκρανία. Εκεί είχα φροντίδα και πολύ καλύτερες συνθήκες ζωής. Δυστυχώς όμως μέσα στην οικογένεια υπήρχε ένας νεαρός σκληρός άντρας, ο θείος μου. Πολύ συχνά λοιπόν ζούσα ιδιαίτερα τοξικές καταστάσεις και είχα πολλούς εσωτερικούς περιορισμούς. Όλα αυτά μέχρι τα είκοσι πέντε μου που ήρθα στην Αθήνα. Όπως σου είπα εδώ έφτιαξα μια καινούργια ζωή, έκανα μεγάλα βήματα προόδου, είχα μια πολύ καλή δουλειά και ζούσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον.

Τι συνέβη λοιπόν;

Κάποια στιγμή ερωτεύτηκα και έκανα μια σχέση. Η σχέση αυτή κράτησε πέντε χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός ήταν σκληρός και μου θύμιζε πολύ την συμπεριφορά του θείου μου. Έχανε τον έλεγχο, με προσέβαλε και με υποβίβαζε. Αυτός ήταν ο δάσκαλος που με οδήγησε στην προσωπική αφύπνιση.

Ζέτα τι εννοείς; Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που σου φερόταν άσχημα να είναι συγχρόνως ο δάσκαλος σου;

(χαμογελάει πλατιά) Και όμως είναι, γιατί με οδήγησε στην αλλαγή. Με οδήγησε στο να δω τον εαυτό μου και τις πεποιθήσεις μου. Άρχισα να διαβάζω, ελληνικά αλλά κυρίως ρώσικα γιατί στην γλώσσα αυτή υπάρχει πολύ μεγάλη βιβλιογραφία όσον αφορά την ψυχολογία και την αυτογνωσία. Με ενδιέφερε πολύ το ψυχοσωματικό κομμάτι, πως δηλαδή το σώμα μας αφομοιώνει διάφορες εμπειρίες. Κάποια στιγμή μέσα από το διάβασμα βρήκα το δρόμο μου προς την θεραπεύτριά μου η οποία ήταν στην Ρωσία. Ήταν η Τατιάνα, μια θεραπεύτρια της RPT (Rapid Personal Transformation) και της ζήτησα να κάνουμε συνεδρίες μέσω Skype. Την έπεισα να δουλέψει μαζί μου -γιατί στην αρχή ήταν επιφυλακτική- όταν της είπα: “Τατιάνα δεν θέλω να αλλάξω τους άλλους γύρω μου, θέλω να αλλάξω εγώ” . Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε και εγώ μέσα από τις συνεδρίες άρχισα να μαθαίνω πράγματα για μένα και να ενδυναμώνομαι.

Πόσο σημαντικές λοιπόν είναι για όλους μας οι πεποιθήσεις;

Οι πεποιθήσεις διαμορφώνονται σε έναν άνθρωπο μέχρι τα πέντε ή τα επτά του χρόνια και είναι πολύ καθοριστικές για όλη του την ζωή. Όταν πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε, ότι είμαστε άσχημοι, άχρηστοι ή οτιδήποτε άλλο περιοριστικό σε μικρή ηλικία, ουσιαστικά το απωθούμε κάπου στο βάθος του μυαλού μας ή καλύτερα στο υποσυνείδητό μας. Όμως όταν αργότερα η πεποίθηση βρει το κατάλληλο έδαφος πυροδοτείται και δημιουργεί πραγματικότητες.

Ποιά είναι η προσωπική σου εμπειρία σε σχέση με αυτό;

Όπως σου είπα, έκανα μια επιλογή. Διάλεξα να κάνω μια σχέση με έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν σκληρός και με μείωνε. Βρήκα ακριβώς το ίδιο μοντέλου ανθρώπου που είχα ζήσει στην παιδική μου ηλικία. Προφανώς είχα ενεργοποιηθεί σύμφωνα με τις βαθιές μου πεποιθήσεις, την ανασφάλεια, την απόρριψη, την στεναχώρια, την θλίψη… Όλο αυτό ωστόσο με αφύπνισε και ένιωσα την ανάγκη να το θεραπεύσω.

Με ποιό τρόπο έγινε η θεραπεία;

Ουσιαστικά με την βοήθεια της RPT μετουσίωσα τις αρνητικές μου πεποιθήσεις σε θετικές και έτσι δυνάμωσα και απελευθερώθηκα. Όπως και την κακή σχέση που είχα επιλέξει να κάνω έπαψα πλέον να την βλέπω ως κακή και άρχισα να την αντιμετωπίζω σαν ένα δώρο. Σαν μια ευκαιρία, την μεγαλύτερη που είχα ποτέ, να αφυπνιστώ. Η αφύπνιση αυτή, αφού δούλεψα αρκετά με τον εαυτό μου και εξελίχθηκα, κάποια στιγμή εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο. Αποφάσισα να ψάξω το κομμάτι της εκπαίδευσης και σήμερα πλέον είμαι η πρώτη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια RPT στην Ελλάδα. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα στην Ρωσία είναι πάρα πολύ δημοφιλής. Στην Ελλάδα όμως είμαι η πρώτη που την εκπροσωπώ.

Ζέτα πιστεύεις ότι εμείς προσελκύουμε τα πράγματα που μας συμβαίνουν;

Εννοείται! Είναι δική μας η πραγματικότητα και εμείς την δημιουργούμε. Εγώ έχω δημιουργήσει εσένα στην δική μου πραγματικότητα και εσύ έχεις δημιουργήσει εμένα στην δική σου.

Πως γίνεται αυτό;

Ό,τι μας συμβαίνει την κάθε στιγμή έχει χαρά ή είναι ένα δώρο. Για να δω το δώρο θα πρέπει να δω πίσω από την πραγματικότητα των πέντε αισθήσεων που είναι περιοριστικές. Αν είμαι έτοιμος να δω πίσω από τις πέντε αισθήσεις τότε η ζωή μας γίνεται τελείως διαφορετική και αντιλαμβάνομαι ότι πάντοτε έχω κάτι να μάθω. Στην ουσία λοιπόν φεύγω από την θέση του θύματος, παίρνω τα ηνία στα χέρια μου και γίνομαι ο κυρίαρχος της ζωής μου. Αναλαμβάνω την ευθύνη της ζωής μου και αυτό είναι μεγάλο στοιχείο προσωπικής εξέλιξης.

Αυτή την στιγμή μιλάμε για την Δραστική Προσωπική Μεταμόρφωση;

(γελάει…) Όχι μιλάμε για την Δραστική Συγχώρεση! Για αυτή μιλάει ο Colin Tipping όπως και για τις πέντε αισθήσεις και την πραγματικότητα που βρίσκεται πίσω από αυτή. Αναφέρομαι σε αυτό σαν Coach της Δραστικής Συγχώρεσης την οποία χρησιμοποιώ στην θεραπευτική μου, όπως επίσης και το παιχνίδι Satori του οποίου είμαι συντονίστρια.

Τι είναι το παιχνίδι Satori;

Λέμε παιχνίδι, αλλά μόνο παιχνίδι δεν είναι. Είναι ένα εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Εγώ είμαι η συντονίστρια και συντονίζω μικρές ομάδες 2-4 ατόμων για να «παίζουμε». Όμως στην ουσία είμαστε ανοικτοί μέσα από το παιχνίδι να δούμε γεγονότα από άλλη οπτική γωνία και να απελευθερωθούμε. Σατόρι ένα εργαλείο της Δραστικής Συγχώρεσης και στα ιαπωνικά σημαίνει αφύπνιση-φώτιση και κρύβει μέσα του πραγματική σοφία. Έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει μια φορά ή και περισσότερες. Σίγουρα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Ας αναλύσουμε λοιπόν τις δύο βασικές κατευθύνσεις της θεραπευτικής σου προσέγγισης που είναι η Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση και η Δραστική Συγχώρεση.

Η Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση είναι μία θεραπευτική προσέγγιση η οποία προέρχεται από τον Αυστραλό Simon Rose o οποίος διδάσκει στην Ρωσία, Ευρώπη και Αυστραλία. Είχα την ευκαιρία, και έγινε με ένα τρόπο καθόλου τυχαίο, να εκπαιδευτώ από τον ίδιο στην Οδησσό και Μόσχα. Εκεί, ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου με τον 3ο και 4ο κύκλο μαθημάτων έχοντας ουσιαστικά πλέον την πλήρη πιστοποίηση της μεθόδου.

Η Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση είναι μια προσέγγιση που ουσιαστικά δουλεύει με την παρούσα συναισθηματική κατάσταση κάποιου. Κατά την διάρκεια των συνεδριών επιστρέφουμε στην παιδική ηλικία του ατόμου ακριβώς γιατί όλες οι πεποιθήσεις εγκαθίστανται τότε. Τα τραύματά μας καταγράφονται στο σώμα αλλά και πιο βαθιά, στο dna μας. Μπορεί λοιπόν να κουβαλάμε πράγματα σε επίπεδο οικογένειάς ή ακόμη και έθνους. Ο πληθυσμός κάθε χώρας ανάλογα με την ιστορία που έχει βιώσει φέρει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σεισμοί, πόλεμοι, καταστροφές όλα αυτά εγγράφονται στο dna. Επίσης μια απώλεια ή ένα πένθος καταγράφεται και μπορεί να περάσει σε μια επόμενη γενιά. Όταν λέμε καταγράφεται, εννοούμε ότι αποθηκεύεται στο πιο αρχέγονο μέρος του εγκεφάλου μας που είναι ο ερπετικός εγκέφαλος. Είναι το μέρος του εγκεφάλου που έχει σχέση με τα βασικά μας ένστικτα, δηλαδή την ασφάλεια και την αναπαραγωγή.

Με την βοήθεια της RTP και με απόλυτα βιωματικό τρόπο βρίσκουμε την αιτία των τραυμάτων μας. Βρίσκουμε τον πρώτο κρίκο, εκεί που όλα ξεκίνησαν, τον σπάμε και έρχεται η απελευθέρωση.

Και η Δραστική Συγχώρεση;

Eίναι κάτι πολύ απλό, και έχει να κάνει με αυτό που μπορεί να δούμε πίσω από τις πέντε αισθήσεις. Λέμε λοιπόν ότι ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει στην ζωή μας είναι για το ανώτερο καλό μας. Ότι τα γεγονότα δεν γίνονται με εμάς, αλλά για εμάς για να εξελιχθούμε μέσα από την εμπειρία που μας δίνεται σαν δώρο. Όπως λέει ο Colin Tipping, o ιδρυτής της, η Δραστική Συγχώρεση δεν λύνει το πρόβλημα, το διαλύει. Μας μετατοπίζει από τον ρόλο του θύματος και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας. Αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα της ζωής μας.

Πως είναι μια συνεδρία;

Όπως είπαμε είναι βιωματική και κάθε φορά ο στόχος και η πρόθεση είναι διαφορετικοί  ανάλογα με τον θεραπευόμενο. Επίσης, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός περιορισμός της συνεδρίας γιατί όταν μιλάμε για τραύμα έχουμε μια διαδικασία επούλωσης η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δει κάποιος αλλαγές με αυτές τις θεραπευτικές προσεγγίσεις;

Εξαρτάται πάντα από τον θεραπευόμενο πόσο βαθιά θέλει και αντέχει να αλλάξει. Οι αλλαγές έρχονται άμεσα, δεν χρειάζονται πολλές επαναλήψεις γιατί δουλεύουμε βαθιά και δραστικά. Αυτό που λέω είναι ότι εγώ θα σε πάρω από το χέρι, θα σε περάσω απέναντι όμως μετά θα περπατήσεις μόνος σου. Δεν είμαι δεκανίκι κανενός και δεν θέλω να έχουν προσκόλληση οι άνθρωποι.

Αναφέρεσαι με πρωταρχική έμφαση στο ότι “οι άνθρωποι αξίζουν να ζουν την ζωή που θέλουν απελευθερωμένοι από τους φόβους τους”. Τι σημαίνει αυτό;

Μπορούμε να έχουμε αυτό που θέλουμε από την στιγμή που παραιτούμαστε από το αρχέτυπο του θύματος και παίρνουμε την ευθύνη για την πραγματικότητα που δημιουργούμε. Το θύμα έχει πολλά υπέρ (και το λέω ειρωνικά), έχει προσοχή, λέει “κοίτα τι έχω πάθει” , “τι καημένος που είμαι”, “τι άτυχος” … Όμως όταν συνειδητοποιήσουμε ότι όλα είναι επιλογές μας, από τους γονείς μας, μέχρι την δουλειά μας και τον σύντροφό μας και τα αποδεχτούμε έτσι ακριβώς όπως είναι, τότε μπορούμε και να πάμε μπροστά. Να προχωρήσουμε στις επιλογές που εμείς πραγματικά θέλουμε. Αυτές που είναι ωφέλιμες για εμάς και μας κάνουν ευτυχισμένους.

Πως μεταβάλλονται οι άνθρωποι μετά από αυτές τις συνεδρίες;

Όλοι ανεξαιρέτως λένε ότι αισθάνονται εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Επίσης νιώθουν απελευθερωμένοι. Είναι πολύ δυνατή και κάποιες φορές επώδυνη διαδικασία. Όμως στο τέλος έρχεται η ηρεμία. Δουλεύουμε πολύ βαθιά και ορισμένοι δεν αντέχουν, δεν θέλουν να προχωρήσουν τόσο πολύ. Όταν όμως οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν τα δυσλειτουργικά τους κομμάτια τότε έχουμε σπουδαία αποτελέσματα.

Ποιοί είναι οι άμεσοι στόχοι σου Ζέτα;

Θέλω η μέθοδος RTP να γίνει γνωστή και να βοηθήσει όπως και στο εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Επίσης, δεν θέλω να είμαι η μόνη RPT θεραπεύτρια στην Ελλάδα, θα ήθελα να γίνουμε πολλοί. Γι’ αυτό τον λόγο κάνω και εκπαιδεύσεις.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που υποφέρει, που δυσκολεύεται, που νιώθει συναισθηματικά εγκλωβισμένος;

Θα του έλεγα ότι υπάρχουν εργαλεία. Ότι αν υπάρχει θέληση για αλλαγή, υπάρχουν τρόποι και εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε την αυταξία μας. Αυτή είναι για μένα μια μαγική λέξη. Όπως επίσης και η λέξη πληρότητα. Δεν με εκφράζει η λέξη ευτυχία γιατί έχει να κάνει με την τύχη. Δεν υπάρχει αυτό, εμείς φτιάχνουμε την πραγματικότητα και την ζωή μας. Η ζωή είναι πάντα όμορφη αρκεί να μπορούμε να δούμε πίσω από την δυσκολία, το δώρο.

Σε ευχαριστώ πολύ

Και εγώ.

Συνέντευξη της Λίλιαν Μετάξη
για την Όμορφη Ζωή

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Αναλυτικά στοιχεία: Σβιτλάνα (Ζέτα) Νικολάϊτσουκ | Freedom Inside of You
Site: https://freedominsideofyou.gr
E-mail:
svitlana@freedominsideofyou.gr
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009231213678
Instagram: https://www.instagram.com/zetaniks/?hl=el

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις και σεμινάρια της Σβιτλάνας (Ζέτας) Νικολάιτσουκ

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας