Καθώς η καραντίνα καλά κρατεί και οι κινήσεις μας εκτός σπιτιού παραμένουν περιορισμένες, η ανάγκη να «ξεφύγουμε» λίγο, μόνοι ή με τα παιδιά παραμένει αμείωτη.

 

Γιατί λοιπόν να μην «πεταχτούμε», όχι απλώς έξω απ’ το σπίτι, αλλά έξω απ’ τη χώρα για να επισκεφθούμε μερικά απ’ τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στον κόσμο. Ευτυχώς, οι εικονικές περιηγήσεις είναι πια πολλές και αρκετά λεπτομερείς και μας δίνουν την ευκαιρία να μεταφερθούμε για λίγο μακριά απ’ όσα βιώνουμε αυτές τις μέρες.

Σινικό Τείχος

Το μεγαλύτερο οικοδόμημα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ένα πέτρινο τείχος μήκους 8.850 χιλιομέτρων, βρίσκεται στην Κίνα και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Αν και οι Κινέζοι διατείνονται ότι είναι ορατό απ’ το διάστημα, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Μπορείτε όμως να το απολαύσετε απ’ το καναπέ σας, ακολουθώντας αυτό το εικονικό τουρ.

Μάτσου Πίτσου

Η ιερή πόλη της προκολομβιανής αυτοκρατορίας των Ίνκας, βρίσκεται στο Περού κι είναι χτισμένη με τρόπο που προκαλεί δέος ακόμη και σήμερα, στο απίστευτο υψόμετρο των 2.430 μέτρων. Για κάθε ταξιδιώτη, η διαδρομή ως εκεί είναι κάτι σαν προσκύνημα, επειδή ομώς δεν είναι καιρός για ταξίδια, γιατί να μην θαυμάσετε το Μάτσου Πίτσου απ’ την οθόνη σας;

Κολοσσαίο

Το επιβλητικό αμφιθέατρο της Ρώμης, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Τίβερη μετά το τέλος της αυτοκρατορίας του Νέρωνα, είναι γνωστό σε όλους για τις αιματηρές αναμετρήσεις των μονομάχων που λάβαιναν χώρα προς τέρψη του ρωμαϊκού λαού. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου και μπορείτε να το επισκεφθείτε εικονικά από εδώ.

Στόουνχεντζ

To νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο που η καταγωγή του κατασκευαστή όσο και η χρήση του παραμένουν από τα άλυτα μυστήρια της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού, κατασκευάστηκε στη σημερινή περιοχή του Γουίλτσιρ κάπου ανάμεσα στο 2500 και 2000 π.Χ. Βρεθείτε κι εσείς στο πιο μυστηριώδες σημείο του κόσμου χωρίς να βγείτε απ’ το σπίτι.

Πυραμίδες της Γκίζας

Η Νεκρόπολη της Γκίζας είναι το μοναδικό από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα κι είναι ένα σύμπλεγμα οικοδομημάτων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επιβλητική Πυραμίδα του Χέοπα και τη Μεγάλη Σφίγγα. Κάθε επίσκεψη στη Γκίζα είναι μια βουτιά στην αρχαία ιστορία ακόμη και αν πεταχτείτε ως εκεί απ’ τον καναπέ σας.

Σαγράδα Φαμίλια

Η επιβλητική Βασιλική της Αγίας Οικογένειας, ο καθεδρικός ναός που αποτέλεσε όραμα του μεγάλου Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, ξεκίνησε να χτίζεται στη Βαρκελώνη το 1882, αλλά δεν τελείωσε ποτέ. Σήμερα, η Σαγράδα Φαμίλια λειτουργεί κανονικά και η κατασκευή της προχωράει προς την ολοκλήρωση. Μπορείτε να την επισκεφθείτε εικονικά εδώ.

Πάρκο Γιέλοουστόουν

Το πρώτο «Εθνικό Πάρκο» στην ιστορία βρίσκεται στις ΗΠΑ και πήρε το όνομά του από τον ποταμό Γιέλουστοουν που το διατρέχει. Αποτελεί έναν αληθινό θησαυρό για τον πλανήτη και είναι διάσημο για τις θερμές πηγές του – διαθέτει τους μισούς πίδακες γκέιζερ του κόσμου. Αν είστε φυσιολάτρεις, ίσως είναι ευκαιρία να πάρετε μια γεύση του πάρκου, έστω και στην οθόνη σας.

Τατζ Μαχάλ

Το μαυσωλείο που έχτισε ο Μογγόλος αυτοκράτορας Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της γυναίκας του με υλικά που προήλθαν απ’ όλον τον κόσμο, αποτελεί σημαντικό μνημείο μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα ομορφότερα κτίρια του κόσμου. «Πεταχτείτε» σήμερα μέχρι την πόλη Άγκρα στην Ινδία για να απολαύσετε το Τατζ Μαχάλ από την άνεση του σπιτιού σας.

Πηγή: mama365.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας