H Τζούλη Μήτση είναι κλινική υπνοθεραπεύτρια και NLP life coach. Πιστεύει πως όταν μια σπίθα καίει μέσα μας αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια και θα εκπληρωθεί. Όταν θέλουμε κάτι πολύ, με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η ίδια νιώθει πολύ γεμάτη μέσα της. Ένα όνειρο ζωής, έγινε πραγματικότητα. Τον Ιανουάριο του 2019 δημιούργησε το “Tzouli Center”, ένα κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας και ΝLP Life-Coaching, που ασχολείται πολύ δυναμικά με την Κλινική Υπνοθεραπεία και την Προσωπική Ανάπτυξη.
“Για μένα όλα είναι στο μυαλό μας και όλα μπορούν να αλλάξουν με τις πρωτοποριακές επιστημονικές τεχνικές της Κλινικής Υπνοθεραπείας με Ψυχοθεραπεία, τον Νεύρο -Γλωσσικό Προγραμματισμό και το Life-Coaching. Ο καθένας μπορεί να βρει λύσεις σε σωματικά, ψυχοσωματικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν σε όλα τα επίπεδα της ζωής του, γιατί αυτά είναι τρία βασικά δυνατά κλειδιά για την αλλαγή και την επίτευξη στόχων” λέει η Τζούλη Μήτση.
“Στο ταξίδι της ζωής μας υπάρχουν πολλές στροφές μερικές φορές πιο ήπιες και μερικές φορές απότομες και πολύ επικίνδυνες, που δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε σαν άνθρωποι. Έρχονται σαν εξωτερικοί παράγοντες και προκλήσεις. Τότε χρειάζεται να είμαστε ενδυναμωμένοι για να αντιμετωπίζουμε πιο εύκολα τις καταστάσεις. Στην ζωή μας  βρισκόμαστε σε μια τροχιά όπου όλα γύρω μας αλλάζουν συνεχώς. Χρειάζεται να είμαστε ευέλικτοι και να βρίσκουμε καινούργιες επιλογές και λύσεις για να προχωράμε μπροστά.”
Δεν υπάρχει αποτυχία, πάντα υπάρχουν επιλογές και αλλαγή, τονίζει η κα Μήτση.

Κα Μήτση είσαστε NLP, Life Coach, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Κλινική Υπνοθεραπεύτρια /Ψυχοθεραπεύτρια καθώς επίσης και ιδρύτρια του κέντρου Tzouli Center.

Πόσα χρόνια λειτουργεί το κέντρο σας;

Το Κέντρο ξεκίνησε αρχικά ως Εναλλακτικές Θεραπείες, το Μάρτιο 2016. Ασχολήθηκα με την θεραπεία και οργάνωσα διάφορα σεμινάρια εκπαιδευτικά και βιωματικά που αφορούσαν την θεραπεία σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Επειδή πάντα με ενδιέφερε η προσωπική μου εξέλιξη ως θεραπεύτρια και θέλοντας να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους, συνέχισα ταυτόχρονα τις σπουδές μου στην  Kλινική Υπνοθεραπεία με Ψυχοθεραπεία σε επίπεδο Διπλώματος, NLP (Νεύρο-Γλωσσικό-Προγραμματισμό) και Life-Coaching. Τον Ιανουάριο 2019 δημιούργησα το Tzouli Center Κλινικής Υπνοθεραπειας, ΝLP Life-Coaching.

Έχετε σπουδάσει Γεωπονία, επίσης διατηρείτε μια προσωπική επιχείρηση λιανικού εμπορίου βιβλίων. Πώς φτάσατε στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης;

Για όλα και όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή μας νομίζω υπάρχει μια εξήγηση έστω κι αν εμείς συνειδητά δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Μπορεί να έχουμε μέσα μας μια αξία που δουλεύει υποσυνείδητα και για πολλά χρόνια μπορεί να περιφερόμαστε γύρω από αυτή, χωρίς να ξέρουμε πώς να την αξιοποιήσουμε. Νομίζω ότι με το πέρασμα του χρόνου και όταν ωριμάζουμε και ενδυναμώνουμε εσωτερικά αυτή η αξία βγαίνει προς τα έξω και γίνεται πορεία ζωής.

Από τα παιδικά μου χρόνια ήθελα να βοηθώ τους άλλους. Με απασχολούσε έντονα η μεταφυσική και ήθελα να διερευνήσω τι συμβαίνει πίσω από αυτό που βλέπει το μάτι. Επίσης, πάντα με κέντριζαν πολύ τα ιατρικά θέματα. Διάβαζα από μικρή διάφορα βιβλία πάνω στην Ιατρική και την υγεία. Σε αυτό έπαιξε  βασικό ρόλο και η μητέρα μου, που ήταν στον χώρο της υγείας και έτσι διάβαζα πολλά από τα βιβλία της. Όταν με ρωτούσαν τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, έλεγα γιατρός. Δοκίμασα σε δύο διαφορετικές φάσεις στην ζωή μου να μπω στην ιατρική. Δεν τα κατάφερα για διαφορετικούς λόγους και συγκυρίες κάθε φορά. Σπούδασα γεωπονική και δούλεψα ως γεωπόνος, όμως μέσα μου υπήρχε ένα κενό.

Κάποια στιγμή ασχολήθηκα με το εμπόριο βιβλίων και αυτός ήταν ένας μεγάλος σταθμός για μένα. Καθόρισε την σημερινή μου πορεία, γιατί που προσέφερε τον μεγαλύτερο πλούτο της ζωής μου. Ήρθα σε επαφή με χιλιάδες βιβλία και είχα την ευκαιρία να μελετήσω πολύ. Διάβασα λοιπόν πολλά βιβλία πάνω στη μεταφυσική, την διατροφή, τα προϊόντα υγείας, τα βότανα, τα συστήματα υγείας, την ενεργειακή θεραπεία, την εναλλακτική θεραπεία, την ψυχολογία, την ιατρική και την προσωπική ανάπτυξη.

Υπήρχε κάποιο έναυσμα πέρα από την κλίση που είχατε, το οποίο σας έσπρωξε σε αυτή την αναζήτηση;

Πάντα με απασχολούσε  ο άνθρωπος, η υγεία και η προσωπική ανάπτυξη, όμως η έντονη αναζήτηση για μένα ξεκίνησε με την απώλεια του πατέρα μου σε τροχαίο 1998. Τότε η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Το 2004 επίσης ξέσπασε μια έντονη κατάσταση στην υγεία μου. Ήταν μια χρονιά που έπιασα πάτο, κινδύνεψα. Τότε άρχισα να ψάχνω για λύσεις ταυτόχρονα με την κλασσική ιατρική. Είχα τεράστια πίστη μέσα μου, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Διαπίστωσα ότι όταν άλλαξα τρόπο σκέψης, βρήκα και τις λύσεις. Η ζωή μου άλλαξε ξαφνικά και όλα γύρω μου άρχισαν να λειτουργούν υπέρ μου.

Επομένως είχατε μια προσωπική εμπειρία και κάνατε την δική σας αλλαγή. Μιλάτε επομένως εκ’ πείρας!

Στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης δεν βρέθηκα τυχαία. Έχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια με τον εαυτό μου, με διάφορες τεχνικές. Ξεπέρασα έτσι πολλά προβλήματα στην πορεία της ζωής μου. Κάποτε προσπαθούσα να αλλάξω τους γύρω μου, αυτό με έκανε να θυμώνω και να αντιδρώ. Κατάλαβα, ότι η αλλαγή γίνεται μέσα μας. Στην πορεία της ζωής μου υπήρχαν δυσκολίες, αλλά ποτέ δεν το έβαζα κάτω. Πάντα έψαχνα να βρω τρόπους και λύσεις και αυτό είχε αποτέλεσμα. Ποτέ δεν φοβήθηκα τις αναποδιές στην ζωή. Είχα και έχω τεράστια δύναμη μέσα μου και ξέρω ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Πιστεύω πως όταν ερχόμαστε σε σημείο μηδέν, κινητοποιούμαστε  προς αυτά που θέλουμε και στρέφοντας όλη μας την προσοχή εκεί, έρχεται και το θετικό αποτέλεσμα και όλα αλλάζουν υπέρ μας.

Θέλετε να μιλήσουμε λίγο πιο διεξοδικά για αυτές τις αναποδιές και για την προσωπική περιπέτεια από την οποία βγήκατε νικήτρια;

Ας πούμε απλά, ότι πέρασα μια έντονη κρίση στην υγεία μου κατά την διάρκεια της οποίας, μπήκα και βγήκα πολλές φορές στα νοσοκομεία και έκανα πάρα πολλές εξετάσεις. Ήμουν ένα βήμα πριν από την χημειοθεραπεία. Όμως κάποια στιγμή αποφάσισα ότι πρέπει να ζήσω, πρέπει να μείνω κοντά στα δύο παιδιά μου. Όταν πήρα την απόφαση αυτή, άρχισα να εφαρμόζω όσα ήξερα από ορθομοριακή διατροφή και ενεργειακή θεραπεία. Επίσης δούλεψα πολύ με τον υποσυνείδητο Νου. Είχα ηχογραφήσει δυνατές θετικές δηλώσεις για τέλεια υγεία στο κινητό μου και τις άκουγα συνεχώς. Δούλευα με τα κύτταρα μου και όλα μου τα όργανα. Η κατάσταση μου άρχισε να επανέρχεται γρήγορα και συνήλθα. Ξεκίνησα να διαβάζω και να εφαρμόζω την υπνοθεραπεία και την ενεργειακή θεραπεία στην ζωή μου. Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα, ότι όπως άλλαξα εγώ την ζωή μου, μπορεί ο κάθε άνθρωπος να την αλλάξει. Η αλλαγή πάντα έρχεται από μέσα μας, αλλάζοντας εσωτερικά όλα αλλάζουν γύρω μας. Όταν είμαστε ενδυναμωμένοι εσωτερικά και μπορούμε να “προγραμματιζόμαστε” καθημερινά σε αυτό που θέλουμε. Ο ίδιος μας ο νους μπορεί να μας θεραπεύσει.

Πιστεύετε επομένως ότι μπορούμε να βρούμε θεραπεία μέσα από τον έλεγχο του νου;

Όλα τα προβλήματα προέρχονται και γιγαντώνονται, όταν βρισκόμαστε σε καθημερινό στρες, άγχος και πίεση εσωτερική. Η  άμυνα μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα πέφτει και έτσι νοσούμε. Μέσα από τεχνικές εγώ προσωπικά έμαθα να ρυθμίζω το άγχος και να κρατώ μια ισορροπία μέσα μου. Νους υγιείς εν σώματι υγιεί. Αποφάσισα να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να ενδυναμώσουν εσωτερικά και να βγάλουν στην επιφάνεια την κρυμμένη δύναμη που υπάρχει μέσα τους και να την κάνουν σύμμαχό τους σε όλη την πορεία της ζωής τους.

Τι σημαίνει για σας το Tzouli Center Κλινικής Υπνοθεραπείας, NLP Life-coaching;

Ήταν αυτό που με γέμισε μέσα μου. Αυτό που πάντα αναζητούσα υποσυνείδητα και συνειδητά να κάνω επαγγελματικά, προκειμένου να βοηθήσω άλλους ανθρώπους, να διαμορφώσουν την ζωή τους όπως την θέλει ο καθένας. Τώρα νιώθω γεμάτη μέσα μου. Ένα όνειρο ζωής  μου έγινε πραγματικότητα. Μια σπίθα που καίει μέσα μας, έστω και αργά, θα βγει στην επιφάνεια και θα εκπληρωθεί.

Τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος που θα επισκεφτεί το κέντρο σας;

Θα κερδίσει γνώσεις για το ποιος είναι. Θα γνωρίσει τον εαυτό του και την αιτία για την οποία βρίσκεται σήμερα σε μια κατάσταση. Θα προχωρήσει σε αυτοβελτίωση σε θέματα υγείας, επαγγελματικά, οικονομικά, σχέσεις, ενδυνάμωση εσωτερική, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Θα βρει τρόπους και επιλογές προς την αλλαγή. Θα μάθει ποιος είναι ο σκοπός της ζωής του. Θα βάλει στόχους και θα κάνει βήματα προς την εκπλήρωση τους. Θα μάθει πως τα κυρία όπλα είναι η υπομονή και η επιμονή, μέχρι να φτάσει στην αλλαγή που θέλει και ότι αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και κάνοντας τα κατάλληλα βήματα, θα μπορεί να αλλάζει την ζωή του.

Οι πελάτες σας τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν και πάνω σε ποιά θέματα δουλεύετε μαζί τους;

Οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα όπως σωματικά, ψυχοσωματικά, συναισθηματικά. Προβλήματα σχέσεων εργασίας, ανισορροπία μέσα στις οικογενειακές σχέσεις, δυσκολία επικοινωνίας στον εργασιακό χώρο, στην οικογένεια, στον γάμο. Επίσης, βλέπουμε ανθρώπους με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, με φόβο αποτυχίας αλλά και επιτυχίας, οι οποίοι δεν παίρνουν ρίσκο για αλλαγή. Έχουμε ακόμη άτομα με δυσκολία στην ρύθμιση του χρόνου τους και βέβαια αυτούς με εθισμό σε αλκοόλ, τσιγάρο ή βουλιμία. Έχουμε εξειδικευμένα προγράμματα διακοπής καπνίσματος, απώλειας βάρους και αντιμετώπισης του εθισμού στο αλκοόλ. Επίσης, υπάρχουν προγράμματα που αφορούν μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά. Δουλεύουμε πάνω σε όλα αυτά τα θέματα με προσωπικές συνεδρίες, ομαδικές συνεδρίες και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.

Κα Μήτση δουλεύετε συστηματικά με την ύπνωση. Πείτε μας με λίγα λόγια τι είναι η κλινική υπνοθεραπεία;

Η κλινική υπνοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιείται συμπληρωματικά στην κλασική ιατρική και παράλληλα με άλλες ψυχοθεραπευτικές θεραπείες για αντιμετώπιση σωματικών και ψυχοσωματικών προβλημάτων. Μπορεί να έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η Κλινική Υπνοθεραπεία διδάσκεται σε ιατρικές σχολές στο εξωτερικό για θεραπεία σωματικών και ψυχοσωματικών προβλημάτων με πολύ άμεσα αποτελέσματα. Εφαρμόζεται σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία και κλινικές στην Ευρώπη και την Αμερική.

Πόσο ασφαλής και αποτελεσματική είναι μέθοδος αυτή και σε ποιους απευθύνεται;

Η υπνοθεραπεία είναι μια πολύ φυσική και ασφαλής θεραπεία, γιατί το άτομο μπορεί να αλλάξει μια συμπεριφορά ή ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει, με την δύναμη του υποσυνείδητου νου. Περνώντας μια ιδέα με υποβολές μπορεί να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει. Αρχικά γίνεται μια συζήτηση με το άτομο. Εντοπίζουμε τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει ο θεραπευόμενος και του ζητάμε να συγκεντρωθεί σε αυτό κατά την διάρκεια της υπνοθεραπείας. Πρέπει να ξέρετε πως δεν μπορεί κανείς να περάσει τίποτα στον υποσυνείδητο νου, χωρίς να θέλει ο θεραπευόμενος, γιατί άμεσα προκύπτει αντίδραση. Όταν κάτι έρχεται σε αντίθεση με το ηθικό του σύστημα και τις αξίες του, αυτόματα βγαίνει από την συνέδρια.

Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα;

Η ύπνωση έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα, 93% μέσα 6 συνεδρίες. Συνήθως κάνουμε 6-12 συνεδρίες για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα. Πρέπει να πούμε ότι είναι η μονή ψυχοθεραπευτική τεχνική η οποία μέσω της αναδρομής, ανακαλύπτει την αίτια του προβλήματος, η οποία συνήθως προέρχεται από τα παιδικά χρόνια, την εμβρυακή ηλικία, ή από προηγούμενες ζωές, (όταν το πρόβλημα προέρχεται από κυτταρικές μνήμες, από τα ακασικά αρχεία όπως λέμε), ξεριζώνει το πρόβλημα από την ρίζα. Γίνεται η ψυχοκάθαρση και το άτομο απελευθερώνεται από μια τραυματική εμπειρία ή μια φοβία που υπάρχει θαμμένη στο υποσυνείδητο νου. Η Κλινική Υπνοθεραπεία απευθύνεται σε άτομα και ηλικίες από 4-65 ετών.

Σε τι διαφέρει η ύπνωση από τον ύπνο;

Η ύπνωση δεν είναι ύπνος. Ύπνωση είναι μια φυσική κατάσταση χαλάρωσης του συνειδητού νου όπου παρακάμπτεται η συνειδητότητα, αλλά το άτομο έχει τον πλήρη έλεγχο σε ότι γίνεται. Στην κατάσταση αυτή ανοίγει η πόρτα του υποσυνείδητου και έτσι έχουμε πρόσβαση στην αλλαγή. Σε φάση ύπνωσης μπορεί να βρισκόμαστε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Όταν οδηγούμε, όταν μας απορροφάει το διάβασμα, 5 λεπτά πριν και μετά από τον ύπνο. Η λέξη ύπνος μπερδεύεται στην Ελληνική γλωσσά με την λέξη Hynosiss στα αγγλικά, η οποία είναι μια κατάσταση trans. O σκωτσέζος χειρουργός γιατρός James Braind νόμιζε ότι το άτομο κοιμάται κατά την διάρκεια της ύπνωσης. Μετέπειτα διαπίστωσε ότι το άτομο δεν κοιμάται απλά, αλλά συγκεντρώνεται σε μια ιδέα και βρίσκεται σε μια κατάσταση trans. Ακούει και νιώθει τα πάντα και μπορεί να βγει από την συνέδρια αν το θελήσει ο ίδιος. Σε αυτήν την κατάσταση ύπνωσης γίνεται η θεραπεία. Επομένως, η υπνοθεραπεία χρησιμοποιεί την ύπνωση ως εργαλείο για να έχει πρόσβαση στο υποσυνείδητο Νου.

Σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και πόση απήχηση έχει στο κοινό;

Την υπνοθεραπεία την εφαρμόζουμε σε περιπτώσεις:

 • Άγχους / Στρες
 • Ψυχοσωματικές καταστάσεις
 • Φοβίες/Φόβους
 • Κατάθλιψης μόνο συμπληρωματικά
 • Τραυματικές εμπειρίες που έχουν βιώσει
 • Συναισθηματικού πόνου ή απώλεια αγαπημένων ανθρώπων στην οικογένεια
 • Διακοπή καπνίσματος
 • Απώλεια Βάρους
 • Απαλλαγή προβλημάτων από την παιδική ηλικία, εμβρυϊκή ηλικία ή από προηγούμενες  ζωές μέσω αναδρομής ύπνωσης
 • Απόκτηση Αυτοπεποίθησης / Αυτοεκτίμησης
 • Καλύτερη συγκέντρωση
 • Καλύτερη απόδοση στα Μαθήματα /Δουλειά /Εξεταστική
 • Να γίνει κάποιος πιο δημιουργικός
 • Επίτευξη Στόχων
 • Ενίσχυση της μνήμης
 • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες
 • Υπογονιμότητα
 • Δημιουργία/ Αρμόνικες Σχέσεις
 • Διαχείριση και απαλλαγή κακών συνηθειών& εθισμού (σε αλκοόλ, δάγκωμα νυχιών)
 • Βελτίωση συμπεριφοράς
 • Απαλλαγή από χρόνιους πόνους
 • Για την αντιμετώπιση  αϋπνία
 • Κρίσεις πανικού (συμπληρωματικά)
 • Ευερέθιστο έντερο
 • Σε καρκινοπαθείς, ώστε να αποβάλλουν το άγχος, τον πόνο και τραυματικές εμπειρίες  που έχουν βιώσει, επίσης και για να έχουν μια γρήγορη ανάρρωση και ευεξία μετά από χημειοθεραπείες.
 • Στις μικρές χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς κλινικό αναισθητικό (με την παρουσία γιατρού) όπως στην οδοντιατρική, τοκετούς κ.τ.λ. απλά το άτομο δεν νιώθει τον πόνο και έχει πλήρως τις αισθήσεις του, ακούει και νιώθει τα πάντα.
 • Στην χειρουργική (μικροεπεμβάσεις) μόνο αν το ζητήσει κανείς.

Στην υπνοθεραπεία μπορούν να μπουν όλοι, όπως ήδη έχουμε πει από ηλικία 4-65 ετών.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν συνίσταται η κλινική υπνοθεραπεία;

Χρειάζεται προσοχή. Στην ύπνωση δεν μπαίνουν άτομα με σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, βαριές ψυχιατρικές καταστάσεις που παίρνουν βαριά ψυχοφάρμακα και είναι χρόνια υπό παρακολούθηση ψυχιάτρου και άτομα με επιληψία.

Όσο για την απήχηση του κόσμου, αυτό που έχω να τονίσω, είναι ότι οι άνθρωποι όλο και περισσότερο στρέφονται προς την κλινική υπνοθεραπεία τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Βλέποντας τα γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα οι άνθρωποι ενθαρρύνονται και επιβεβαιώνονται. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια έχει ανέβει παρά πολύ η απήχηση του κόσμου. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε μια καλή ενημερωση στον κόσμο, ώστε να καταρριφθούν οι μύθοι γύρω από την υπνοθεραπεία.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να πούμε, τι δεν μπορεί να κάνει η υπνοθεραπεία, ώστε το κοινό να είναι πλήρως ενήμερο.

Πολύ σωστά. Η υπνοθεραπεία λοιπόν,

 1. Δεν μπορεί να αλλάξει την βασική προσωπικότητα κάποιου.
 2. Δεν μπορεί να επιδιορθώσει μια εκ΄ γενετής ζημιά ή γενετικά προβλήματα,
 3. Δεν μπορεί να κάνει κάποιον να ζήσει για πάντα, αν και μπορεί  ίσως να βοηθήσει στην επέκταση μιας χρήσιμης και ευχάριστης ζωής!
 4. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ενός πράγματος που είναι σωματικά αδύνατο, όπως το να φυτρώσει μέλη του σώματος.
 5. Δεν μπορεί να πετύχει κάτι στο οποίο ο πελάτης ενεργά αντιδρά για να μην γίνει
 6. Δεν μπορεί να θεραπεύσει ιατρικής φύσεως ασθένειες. Αν κάποιο άτομο όμως το θελήσει μπορεί να βοηθηθεί στο να απαλλαγεί από άγχος και στρες, από σωματικό πόνο ή τραυματικές εμπειρίες που μπορεί να είναι και η αιτία που εκδηλώθηκε η πάθηση.
Εκτός από την κλινική υπνοθεραπεία, δίνετε μεγάλη αξία και στο NLP ή αλλιώς Νεύρο-Γλωσσικό-Προγραμματισμό. Πείτε μας με λίγα λόγια, τι είναι η προσέγγιση αυτή;

Ο Νεύρο-Γλωσσικός- Προγραμματισμός είναι η επιστήμη του πώς να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο, τη γλώσσα του προσώπου (σαν τρόπο έκφρασης) και τη φυσιολογία του σώματος, για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, μας βοηθά να αντιγράψουμε την τελειότητα οποιασδήποτε μορφής.

Ο Νεύρο-Γλωσσικός- Προγραμματισμός είναι ένα σύνολο τεχνικών και μια μεθοδολογία που μας βοηθάει, αφενός μεν να αποκτήσουμε πληρέστερη πρόσβαση στο μυαλό μας, να δούμε πως ακριβώς σκεφτόμαστε, να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς γίνεται μέσα μας και αφετέρου να εντοπίσουμε πως σκέφτονται οι άλλοι.

Ο Νεύρο-Γλωσσικός-Προγραμματισμός (NLP) αξιοποιεί και συνδυάζει βασικές θεωρίες και τεχνικές από επιστήμες όπως, την νευρολογία, την ψυχολογία, γλωσσολογία, ψυχοκυβερνητική, την κοινωνιολογία, φυσιολογία και τη βιολογία, αλλά και την επικοινωνία, τα μαθηματικά και την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Νεύρο-Γλωσσικός- Προγραμματισμός έφερε την ικανότητα της ανάλυσης και μεταφοράς της ανθρώπινης τελειότητας, με αποτέλεσμα την γνωστή πλέον αποτελεσματική και πρακτική ψυχολογία, αφού είναι πρακτική εφαρμογή του “πως οι άνθρωποι σκέφτονται”.

Πώς μπορεί το NLP να βελτιώσει την καθημερινή ζωή ενός ανθρώπου;

Ο NLP (Νεύρο-Γλωσσικός- Προγραμματισμός) μπορεί να βοηθήσει εφαρμόζοντας διαφορές τεχνικές, στην αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους-στρες, αντιμετώπιση φοβιών, ανάκτηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμηση. Μας δίνει τρόπους επικοινωνίας, που είναι το πιο σημαντικό για να έχουμε άριστες σχέσεις, αποδοτικότητα και επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Βοηθά στην γρήγορη εκμάθηση, στην απόκτηση δεξιοτήτων, στη διαχείριση χρόνου.

Μας δίνει την δυνατότητα να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, ποιές είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις που μας κρατούν πίσω. Μας βοηθά να τις αποδεχτούμε, να βρούμε λύσεις, να βάλουμε στόχους και να τους υλοποιήσουμε. Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε με την επανάληψη των τεχνικών. Προγραμματίζουμε τον νου σε αυτά που θέλουμε και αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης. Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης, αλλάζουμε την συμπεριφορά μας απέναντι σε μια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Με τον τρόπο αυτό αλλάζει και η κατάσταση που μας μπλοκάρει και εξελίσσεται θετικά.

Όταν λέμε life coaching τι εννοούμε;

Το Life-coaching είναι μια δυναμική διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και για επίτευξη στόχων σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ατόμου. Το Life-Coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία, ούτε συμβουλευτική. Ασχολείται με ψυχικά υγιή άτομα που θέλουν κάποιον να τους παρακινήσει στην προσωπική εξέλιξη και την επίτευξη στόχων.

Πως γίνονται οι συνεδρίες life coaching;

Οι συνεδρίες γίνονται ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, τον coach (προπονητή) και τον πελάτη (προπονούμενo). Μαζί φτιάχνουν ένα συμφωνητικό για την αλλαγή που θέλει να πετύχει το άτομο και τον στόχο που θέλει να φτάσει. O coach μέσα από δυναμικές ερωτήσεις, φέρνει τον προπονούμενο σε έντονη εσωτερική πίεση και προβληματισμό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτουν ιδέες και λύσεις για τις προσωπικές ανάγκες του πελάτη. Coach και προπονούμενος, βάζουν τους στόχους και καταστρώνουν μαζί ένα πλάνο, με συγκεκριμένα βήματα και στρατηγικές, τις οποίες ο προπονούμενος θα ακολουθήσει μέχρι την επίτευξη του στόχου.

Ο coach οφείλει να κρατάει ψυχικά ενδυναμωμένο τον πελάτη σε όλη την διαδρομή, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του. Επίσης, ενθαρρύνει τον πελάτη του στο να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις, όταν κάτι δεν πάει καλά στην διαδρομή προς το στόχο.

Εκτός από προσωπικές συνεδρίες στο κέντρο σας γίνονται ομαδικές συνεδρίες και σεμινάρια;

Στο κέντρο μας γίνονται Προσωπικές Συνεδρίες: Κλινικής Υπνοθεραπειας, NLP (Νεύρο-Γλωσσικού -Προγραμματισμού) και Life-Coaching.

Επίσης κάνουμε Ομαδικές συνεδρίες: Κλινικης υπνοθεραπείας, NLP Νεύρο-Γλωσσικού-Προγραμματισμού) και Life-Coaching.

Πραγματοποιούμε βιωματικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης.

Ποιοί είναι οι προσωπικοί σας στόχοι κα. Μήτση σαν θεραπεύτρια και ποιοί είναι οι στόχοι για το κέντρο σας;

Οι προσωπικοί μου στόχοι σαν θεραπεύτρια είναι:

●    Να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου μέσα από μελέτες και σεμινάρια και να εξελίσσομαι συνεχώς.

●    Να βλέπει ο κάθε πελάτης μου άμεση αλλαγή από την πρώτη συνέδρια.

●    Να βοηθώ τον κάθε πελάτη μου ξεχωριστά στο να αφήνει πίσω τις περιοριστικές πεποιθήσεις του και να εξελίσσεται.

●    Να  συνεχίζω την σωστή πληροφόρηση στον κόσμο για τα ευεργετικά αποτελέσματα της κλινικής υπνοθεραπείας και του ΝLP μέσα από διαφήμιση και ανοιχτές διαλέξεις.

Στόχος και όραμα για το κέντρο μου είναι, το κάθε  άτομο να γίνει ηγέτης του εαυτού του! Να πάρει την ζωή στα χέρια του, να αποφασίζει ο ίδιος για τον εαυτό του. Φιλοσοφία μας είναι η φράση “Αξιοποίησε το δυναμικό σου, κατέκτησε την ζωή που ονειρεύεσαι!”

Κα Μήτση σας ευχαριστώ πολύ!

Και εγώ.

Συνέντευξη της Λίλιαν Μετάξη
για την Όμορφη Ζωή

 

Παρακολουθήστε τις παρακάτω τηλεοπτικές συνεντεύξεις της Τζούλη Μήτση:


Οκτώβριος 2019- Συνέντευξη της Τζούλης Μήτση για NLP Life-Coaching & Κλινική Υπνοθεραπεία στην εκπομπή Showing Therapy -προβολές στα κανάλια ALERT TV, HIGH TV, ΑΙΓΑΙΟ ΤV !!!


Ιανουάριος 2020- Συνέντευξη της Τζούλης Μήτση για NLP Life-Coaching & Κλινική Υπνοθεραπεία στην εκπομπή Ανάδειξέ Το – προβολες στο Κοntra Channel tv, High tv,Έψιλον tv, Alert tv, High tv, τοπικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Αναλυτικά στοιχεία: Tzouli Center Κλινική Υπνοθεραπεία
Site: https://tzoulicenter.com
E-mail:
[email protected] 
Facebook: https://www.facebook.com/tzoulimitsihypnotherapia/?modal=admin_todo_tour

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις της Τζούλη Μήτση

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας